חפש בבלוג זה

יום חמישי, 29 באפריל 2021

רשתות חברתיות מבוססות אודיו : תמונת מצב 2021

 


הטרנד האחרון באינטרנט בעיקר ברשתות חברתיות הוא הוספת מרחבי פעילות מבוססי אודיו וכולם ממהרים לפתח את התחום של אודיו , אם כי לא ברור אם המדיה הזו תרחיב את גבולות ה
Engagement

גם פייסבוק הכריזה על חידושים מהותיים בתחום האודיו

לסקירה המלאה באתר ידע וסקרנות דיגיטלית




יום שלישי, 20 באפריל 2021

הבניית ידע בסביבה דיגיטלית : כלים דיגיטליים לארגון תוכן רשתי , כולל המלצות

 



חקר,  התנסה , ריכז וערך: עמי סלנט , מידען ועורך האתר ידע וסקרנות דיגיטלית  

לתקופת הלמידה מרחוק במהלך שנת הקורונה יש השלכות גם על תוכניות הלימודים של המכללות להכשרת מורים ואחת המכללות המובילות במרכז הארץ כבר מתכננת לתגבר את החלק של אוריינות מידע דיגיטלית במהלך הכשרת המורים/מורות. על רקע זה פנתה אלי אחת המרצות שם שאני מאוד מעריך : 

"לצורך עבודה עם סטודנטים אם תוכל להציע לי כלי שיתופי לאצירת תוכן דיגיטלי. כזה שכל סטודנט יכול לשתף בסימניות, לתייג ולהגיב. המטרה היא ליצור מעין מאגר מידע קטן בנושא הנלמד. פעם היה את דליש'ס, אבל הוא כבר לא קיים. בתודה מראש."  

אז הנה רשימת הכלים הדיגיטליים הנותנים מענה לבקשת אותה מרצה מהמכללה להכשרת מורים , ובסוף הרשימה גם כמה המלצות שלי ומניסיוני .

הסקירה מתאימה גם למידענים ולמנהלי תוכן

 לסקירה המלאה




 


יום שלישי, 13 באפריל 2021

מנוע החיפוש הטוב ביותר לפודקאסטים




ההתרחבות האדירה של עולם הפודקאסטים להאזנה/השמעה באינטרנט הביא להתפתחות מנועי חיפוש ייעודים ויעילים לאיתור פודקסטים על פי נושאים או קטעי האזנה/רצועות שמיעה של פודקסטים .

 מנוע החיפוש של גוגל לא נותן מענה טוב לאיתור פודקאסטים ועל כן התפתח לפני שלוש שנים מנוע חיפוש יעודי לפודקסטים בשם  LISTEN NOTES . לפני שנתאר את תכונות מנוע החיפוש,  נציג רקע קצר על התרחבות הפודקסטים לאחרונה .

 


רקע

 2020  נרשמת כשנת פריצה לפודקאסטים בישראל — למרות ואולי בזכות הקורונה. חברת המוזיקה ספוטיפיי מפרסמת בראשונה נתונים לגבי האזנה לפודקאסטים בישראל ב–2020, המציגים גידול חד בהאזנה לפודקאסטים דרך האפליקציה. על פי הנתונים, בישראל נרשם זינוק של 148% בכמות המאזינים לפודקאסטים ביחס ל–2019, ו–500 אלף איש האזינו השנה לראשונה לפודקאסט. לשם השוואה, בכל העולם נרשמה צמיחה של כ–68% בהאזנות לפודקאסטים בספוטיפיי — 116 מיליון איש האזינו להם לראשונה ב–2020.

הנתונים אמנם משקפים האזנה לפודקאסטים אך ורק באפליקציית ספוטיפיי, ואינם כוללים האזנות דרך אפליקציות פודקאסטים ופלטפורמות אחרות. לפיכך, אלה לא נתונים מלאים על שוק הפודקאסטים הישראלי, אך יש להניח שהם משקפים היטב את המגמה הכללית: בשנתיים האחרונות הפכה ספוטיפיי למקור ההאזנה המרכזי של ישראלים לפודקאסטים. לפי הערכות, ספוטיפיי אחראית כיום לבדה על 30%–40% מההאזנות לפודקאסטים בישראל, והשיעור הזה נמצא במגמת עלייה עקבית (מקור)

על פי הנתונים, הקבוצות שבהן נרשמה העלייה המשמעותית ביותר בהאזנה היא קבוצת הגיל 0–17, זינוק של 229% ו–228% בגילי 55 פלוס. מבחינת מאזינים בפעם הראשונה, קבוצת הגיל הבולטת היתה 18–24 עם כמעט 130 אלף מאזינים חדשים לפודקאסטים, ואחריה גילי 35–44 עם כמעט 90 אלף מאזינים חדשים.

גם כמות התוכן של פודקאסטים המוצע בעברית בספוטיפיי צמחה והתגוונה, והשנה הופקו המוני פודקאסטים חדשים. אם ב–2019 היו בספוטיפיי יותר מ–200 פודקאסטים בעברית, כיום ישנם יותר מ–1,000 — גידול של 354%. בניגוד לעולם, שם ז'אנרים פופולאריים הם "קומדיה", "חברה ותרבות" ו"סגנון חיים ובריאות", בישראל העדפות התוכן מעט שונות: כאן הז'אנרים הפופולריים ביותר באופן קבוע הם "חינוכי" ו"עסקים וטכנולוגיה". לצדם, ז'אנרים פופולריים נוספים הם תרבות וחברה, קומדיה וחינוך. על פי ספוטיפיי, המסקנה היא שישראלים רואים את הפודקאסטים כמדיום מעשיר שמעניק להם חווייה ( מקור) .

באייטיונז בלבד יש כיום יותר מ–800 אלף פודקאסטים בני 18 מיליון פרקים. 

 תיאור היכולות של מנוע החיפוש  LISTEN NOTES

 


כל חיפוש  באמצעות Listen Notes  מניב ממצאים מתוך בסיס נתונים מקיף הכולל מיליוני פודקאסטים וכולל תיאור הפודקסט , מידע על קטעים ועוד .

מאחר וחלק מצוות הפיתוח הוא בישראל , יש גרסה גם בעברית והיא מכסה היטב את  עולם הפודקסטים בישראל . בחיפוש מתקדם ניתן להציב שורה של מסננים וגם לקבל פודקסטים דומים ( גרסת החיפוש המתקדם היא בתשלום ) . ניתן גם ליצור עדכנים מבוססי RSS  לפודקסטים ולתוצאות השאילתא .



הגרסה בעברית

הגרסה באנגלית

 דירוג הפודקסטים הנבחרים בישראל 

פודקאסט על סדר היום- קבוצת פייסבוק איכותית

  אתם חייבים להקשיב לזה - המלצות על פרקי פודקאסטים-קבוצת פייסבוק

 



יום ראשון, 11 באפריל 2021

האתר החדש של Askpavel: מנקודת מבט של מידענים



עבור מידענים ומנהלי תוכן דיגיטליים בישראל , האתר , השירותים המקצועיים והבלוג של ASKPAVEL הם מקור חשוב להתעדכנות בכל נושאי מנועי החיפוש , חיפוש אורגני וקידום במנועי חיפוש .

העדכונים המקצועיים בניוזלטרים של ASKPAVEL הם מועילים מאוד מבחינת הידע המקצועי  למידענים ולמנהלי תוכן  , ולכן שמחנו לראות כי הם הקימו אתר אינטרנט חדש לחלוטין ושונה ממה שהכרנו עד כה .

בגרסה החדשה הם נתנו מקום שווה לכמה וכמה תחומים ולא רק SEO,  ונכון לעכשיו יש 6 נושאים מרכזיים שבהם הם מתמקדים, הכוונה שלהם בהמשך להוסיף לאט לאט את היתר: קידום אתרים אורגני, פרסום ממומן, מדיה חברתית, ווב אנליטיקס, תוכן/קופירייטינג ושיווק דיגיטלי (כרגע כללי וכולל את כל התכנים שאין להם עדיין קטגוריה מתאימה באתר). לכל נושא יש גם צבע משלו שמופיע לאורך כל האתר.



שיפור של חווית המשתמש והנגישות

 

הם החליטו לחלק את המבנה של האתר ל-2 שכבות כדי לדבר בדיוק ל-2 סוגי הקוראים שלנו:

  • שכבת הנושאים: לכל נושא יש עמוד לובי שמרכז את כל התכנים מכל אזורי התוכן סביב אותו הנושא. למשל לובי נושא קידום אתרים מרכז חדשות, מדריכים, קורסים, סקירות, תגובות ושאלות – הכל רק על קידום אתרים.

  • שכבת סוגי התוכן: מצד שני לכל סוג תוכן יש גם עמוד לובי משל עצמו שכולל את כל הנושאים. למשל לובי מדריכים כולל את המדריכים בכל הנושאים של האתר במקום אחד.

 

אם תכנסו רגע לעמוד האודות החדש(קישור תוכלו לראות את כל הנושאים ואת כל סוגי התוכן באתר בצורה נוחה וברורה. גם בתפריט העליון זה מופיע.

לאתר החדש (קישור)

למאמר של פבל ישראלסקי אודות האתר החדש (קישור) 


האתר החדש מנקודת מבט של מידענים

החסרון יחידי מנקודת מבט מידענית באתר החדש של  ASKPAVEL   הוא  הוא העדר תגיות נושא וגם לא ניתן לחפש על פי תגיות נושא, ענן תגיות  (כמו באחד האתרים שלנו , קישור ) . למרות זאת , האתר  החדש של ASKPAVEL בנוי היטב , נוח מאוד למעקב ועדכונים , מועיל מאוד , ומומלץ גם מאוד להירשם לניוזלטרים שלהם .


מנוע החיפוש הפנימי באתר ASKPAVEL בהשווה לאתרים דומים בעולם

מנוע החיפוש של האתר האמריקאי  Search Engine Journal  יעיל יותר ממנוע החיפוש של אתר ASKPAVEL  כי הוא מאפשר את מיקוד החיפוש על פי תאריכים , טווח תאריכים , וקטגוריות נושאים . 

  

באתר האינטרנטsearchengineland.com   בארה"ב , פריסת שכבות התוכן דומה וגם שם מנוע החיפוש באתר אינו מאפשר מיקוד על פי קטגוריות או או תאריכים

מבחן דרכים : Perplexity מול ChatGPT

  מאת: Amanda Caswel  א.  שאלת מחקר מורכבת Perplexity : פלטפורמת   Perplexity דולה עדכונים אחרונים, מצטטת מחקרים ומאמרים ממקורות אמינ...