חפש בבלוג זה

יום שלישי, 29 בספטמבר 2020

שימו לב תמיד למס' 2 : שיפורים במנוע החיפוש BING

 


סיכם : עמי סלנט , ספטמבר 2020 

נכון , מנוע החיפוש של גוגל שולט בחיינו ומנוע החיפוש BING נמצא במקום שני הרחק מאחוריו , אבל לBING , השייך למיקרוסופט,  יש מוטיבציה עצומה להוכיח את עצמו.

 בימים האחרונים הציגו שורה של שיפורים משמעותיים בBING .

השיפור הראשון הוא ניסיון להציע אפשרויות שונות במהלך הקלדת השאילתא ( מילות החיפוש) , מנגנונים אלו ידועים בשם Autosuggest predictions המציעים השלמה אפשרית ומוצעת , 

לדוגמא: התחלתי לשאול בBING  האם ניתן לכבס מסיכות מסוג N95 וכבר עם כתיבת השאילתא הציג בפני את כל האפשרויות

  


ערכתי השוואה עם מנגנון ההשלמות המוצעות של מנוע החיפוש גוגל ומצאתי כי המנגנון של BING  משתווה ביעילותו לזה של גוגל ואף לדעתי מוצג בצורה נוחה יותר !

 

מתי מנגנון Autosuggest predictions יעיל ?


מנגנון ההשלמות מנועי החיפוש יעיל בעיקר כאשר אתם שואלים שאלה ? ולא כאשר אתם כותבים רק מילות חיפוש

 מנגנון עזר נוסף ששופר הוא התקצירון שמופיע עתה גם בBING מצד שמאל במסך התוצאות, מנגנון עזר זה קיים כבר בגוגל מזמן וטוב לראותו עתה גם בBING



כל השיפורים האלו התאפשרו לאחרונה כי חברת מיקרוסופט , האמא הגדולה של BING , החלה להיכנס לתחומי ה Natural Language Representation , שהוא הבסיס לעידון החיפוש שלכם .

מקור

Search Engine Journal: Bing Improves Key Search Features -



האם זה מצדיק להשתמש גם בBING ?

לא, אלו לא הסיבות שאני משתמש מפעם לפעם בBING .

אני משתמש במנוע החיפוש BING כאשר אני מריץ חיפוש מורכב המבוסס על אופראטורים בוליאניים (AND  OR  NOT ). כאן יש לBING יתרון מסויים על פני מנוע החיפוש של גוגל . הממצאים המתקבלים בשאילתא מורכבת בBING  הם תמיד יותר מדוייקים .  

 הנה לדוגמא שאילתא מורכבת המבוססת על אופראטורים בוליאניים :


 

בזכות השאילתא הזו הצלחתי לכתוב סקירה המסבירה מדוע נגיף הקורונה כמעט לא מתפשט ביבשת אפריקה

קישור לסקירה


מראות מהיבשת השחורה 2020 - איים בזרם

 

...ועוד סיבה להשתמש מדי פעם במנוע החיפוש BING , כאשר אתם מחפשים תמונות עדיף להתחיל עם BING ורק לאחר מכן עם מנוע החיפוש של גוגל כי האינדקסים של תמונות בBING יעילים יותר .

 



יום שישי, 11 בספטמבר 2020

מפתח נושאים (TOPICS) לקבוצת ניהול התוכן הדיגיטלי בפייסבוק (5500 חברים)



שמחים להודיע כי לאחר מרתון ארוך הצלחנו לייצור מפתח נושאים  (TOPICS)  לקבוצת ניהול התוכן הדיגיטלי בפייסבוק (5500 חברים) . תהליך העבודה כלל הערכה של אלפי פוסטים שהועלו בקבוצה במהלך השנים (מאז הקמתה ב2012) וקיטלוג אותם פוסטים שנמצאו ראויים להיכלל במפתח הנושאים .

מפתח הנוושאים נמצא בסרגל מצד ימין והוא ישמש אותנו מעתה באופן שוטף הן בקיטלוג הפוסטים החדשים והן לצורך דליית מידע מבוקרת שלכם כאן בקבוצה .

היתרון של מפתח הנושאים לעומת מנגנון החיפוש של פייסבוק בקבוצה הוא שכל אחד מהפוסטים עבר הערכה ואילו בחיפוש אתם מקבלים הרבה פוסטים לא רלבנטיים

 תהליך העבודה

דבר ראשון יצרנו מפתח נושאים אחיד, אחר כך עברנו פוסט אחרי פוסט ובדקנו אם הוא עדיין מביא תועלת מבחינה מידענית ומבחינת התובנות הפרקטיות , אם עדיין רלבנטי ובעל ערך אז שיבצנו אותו לאחד הנושאים במפתח . 

תהליך המיפתוח התבסס בחלקו על post-coordinated (שני מונחים משולבים , לדוגמא: למידה מרחוק: כלים) או  pre-coordinated ( מונח יחיד, כגון גוגל-דרייב) . 

בתהליך המיפתוח נעזרנו באינדקס נושאי המידענות וניהול התוכן שלנו באינטרנט (קישור)

כתובת קבוצת ניהול התוכן הדיגיטאלי בפייסבוק





יום רביעי, 9 בספטמבר 2020

מבחן דרכים : Perplexity מול ChatGPT

  מאת: Amanda Caswel  א.  שאלת מחקר מורכבת Perplexity : פלטפורמת   Perplexity דולה עדכונים אחרונים, מצטטת מחקרים ומאמרים ממקורות אמינ...