חפש בבלוג זה

יום רביעי, 29 במאי 2024

הרשת החברתית Threads: תמונת מצב , מאי 2024

 


הרשת החברתית Threads הפכה לשחקן משמעותי יותר בנוף המדיה החברתית

מספרי המשתמשים העדכניים ביותר מציגים אבן דרך משמעותית עבור הרשת החברתית Threads: הרשת חצתה כבר את תקרת  150 מיליון משתמשים פעילים חודשיים, לפי Meta.

טווח החשיפה האורגנית והמעורבות של רשת Threads גבוהים יחסית , ואתם נחשפים להרבה יותר פוסטים מעניינים של אלו במעקב על ידכם . ההערכה היא שהחשיפה האורגנית רשת Threads היא בסביבות 40% לעומת 4% בפייסבוק ו2% בטוויטר.

יתרון מרכזי אחד שיש ל-Threads על פני טוויטר הוא שמגבלת התווים ל-Threads היא 500, בעוד שב-Twitter המגבלה היא רק 280. תכונה זו מבדילה את Threads מטוויטר ומספקת למשתמשים אפשרות נרחבת להביע את עצמם.

Threads מעדכנת ללא הרף את הפונקציונליות של האפליקציה מבוססת הדפדפן שלה,

אלו חדשות טובות לתחום המדיה החברתית מכיוון שאלון מאסק ו-X  ( רשת טוויטר )  ומנהלי הרשת  שלו פונים למשתמשים המעדיפים דיאלוג פוליטי ומדיניות חוץ , וישנו חלק לא מבוטל של משתמשים שמעדיפים מרחב מקוון רגוע  ומסקרן יותר לדון בכל השאר.

 אדם מוסרי , מנהל הפיתוח של רשת Threads וגם הנהלת פייסבוק חוזרים ומדגישים כי רשת Threads שואפת להפוך ל"מרחב חיובי ויצירתי" שבו אנשים יכולים פשוט להביע את הרעיונות ותחומי העניין שלהם לגבי נושאים מעניינים יותר מפוליטיקה ומדיניות חוץ,  ואני אחד מבניהם (קישור לדף שלי)

שיפור מערכות החיפוש

Threads שילבה מסנן חיפוש 'אחרונים'

ניתן גם לבצע חיפוש מורכב בפקודות מבוססות לוגיקה בוליאנית .


כאשר משתמשים מחפשים משהו ב-Threads, הם יראו שני לחצנים: Top ו-Recent. בעוד Top יציג פוסטים שהוצעו על ידי האלגוריתם, Recent יציג את כל הפוסטים שתואמים לחיפוש הזה בסדר שהם פורסמו. זה אמור להקל על המשתמשים ליצור אינטראקציה עם אחרים... 

 

פיתוח DASHBOARD (לוח מחוונים)



אנשי הפיתוח של רשת Threads החלו לאחרונה לפתח ממשק חדש עבור גרסת האינטרנט שלו הדומה מאוד ל-TweetDeck. הוא כולל מספר עמודות הניתנות להתאמה אישית ועדכוני פוסט בזמן אמת.

מקור

 בדרך למיליארד משתמשים:  ת'רדס של מטא ממשיכה לצמוח

 על פי הערכות מחברת המחקר Apptopia, לפלטפורמה Threads  של מטא יש יותר משתמשים יומיים בארצות הברית מאשר לרשת טוויטר ( X) , כך דיווח Business Insider מוקדם יותר השבוע .

 מקור  נון בן שושן - כתב טכנולוגיה)

 ראו גם:

איך נרשמים לThreads?

 

החיבור לת’רדס מתבצע דרך חשבון האינסטגרם שלכם באתר Threads.net או האפליקציה ,Threads אותה תוכלו להוריד מחנויות האפליקציות. בזמן הרישום תוכלו  לייבא משם את הביו ורשימת הקישורים שלכם. נכון להיום לא ניתן לפתוח חשבון עצמאי בת’רדס.

לאחר מכן תצטרכו לבחור האם ליצור פרופיל ציבורי שכל אחד יוכל לראות את הפוסטים שלו, או לפרופיל פרטי שרק מי שעוקב אחריכם יוכל לראות.

בשלב הבא ת’רדס תשלוף את רשימת האנשים שאתם עוקבים אחריהם באינסטגרם ותציע לכם לעקוב אחריהם גם כאן. שימו לב שלא כולם בהכרח פתחו חשבון גם בת’רדס, אבל אם הם יעשו זאת, תתחילו לעקוב אחריהם באופן אוטומטי..

הממשק


הממשק של Threads דומה מאוד לזה של טוויטר רק פחות צפוף ועמוס (לפחות כרגע).

בראש האתר / אפליקציה תוכלו לכתוב את הפוסט שלכם  באורך של עד 500 תווים. לכל פוסט תוכלו להוסיף סרטון, גיפ (אנימציה קצרה) דרך מנוע חיפוש גיפים (כמו ברוב הרשתות האחרות), תיוג (#), או אפילו סקר אם תרצו בכך.

עוד אפשרות סופר שימושית היא להוסיף פוסט נוסף ישירות מתחת לפוסט (מכאן המילה “שרשור”).

ברשימת האייקונים למעלה (באתר) או למטה (באפליקציה)  תוכלו לראות מלבד קישור לעמוד הבית, חיפוש וקיצור ליצירת פוסט חדש גם את כפתור הלב שייתן לכם מידע על נתוני השימוש שלכם.

  • מי עוקב אחריכם?
  • מה ענה לפוסטים שלכם
  • מי הזכיר אתכם
  • מי ציטט אתכם
  • מי הדביק מחדש פוסט שלכם
  • אילו אינטראקציות שלכם עברו וולידציה. לרוב אלו אינטראקציות עם משתמשים מאומתים.

לסיכום – במה טוויטר / X שונה מThreads?

אם נסכם, יש כמה וכמה הבדלים בין X  לבין ת’רדס:



תוכן בעייתי: למרבה הצער, לאחר המיתוג מחדש של טוויטר, הרשת הפכה כמעט בין לילה ועל פי חזונו של איילון מאסק למקום בו כל אחד יכול להגיד כל דבר מופרע שעומד לו על קצה הלשון, כולל הערות אנטישמיות וגזעניות.

 Threads  לעומת זאת אמורה להיות רשת מפוקחת יותר. לא בטוח שזה יעבוד לטווח הרחוק, אבל כרגע זה מקום שרוב המשתמשים ירגישו בו נוח יותר

קהל היעד: רשת טוויטר  היא רשת טרנדית יותר. לדוגמה, הרבה מן המשתמשים בה הם פוליטיקאים שרוצים להדהד את המסרים הפוליטיים שלהם. לעומת זאת, ת’רדס היא רשת שבה מושם דגש על שיחות בין משתמשים (גם האלגוריתם דוחף לכך).

אורך הפוסטים: X מגבילה את אורך הפוסטים הבודדים ל-280 תווים (פעם 140). ת’רדס התחילה ישר עם 500

פרסומות: נכון להיום אין מודעות בת’רדס, למרות שסביר מאוד שכמו עם שאר המוצרים של מטא, גם זה ישתנה מתישהו (הפוסט הזה נכתב באמצע 2024).

סגנון העיצוב ומורכבות הממשק:  טוויטר (X)  עמוסה מאוד. לעומת זאת, ת’רדס מורכבת כרגע מממשק מינימלי ובהיר (למרות שאפשר גם לשנות את האפליקציה למצב כהה / לילה). אם אתם אוהבים להשתמש בקרוסלה (אוסף) של תמונות, ב-Threads הן מובדלות טוב יותר משאר הפוסטים.

מקור

ראו גם :

הרשת החברתית ת'רדס, תמונת מצב יולי 2023

 

 

 

 

יום רביעי, 22 במאי 2024

מהפך בחיפוש, מאי 2024

 

מאת: עמי סלנט , מידען

שינויים מהותיים במנוע החיפוש גוגל AI Overview שהופץ לכל המשתמשים בארה"ב  (עדיין לא בישראל). בעקבות כך , ליקטתי בסקירה שלפניכם דיווחים שונים בארץ ובעולם וגם התרשמויות של משתמשים בארה"ב .  

פונקציית החיפוש החדשה של גוגל, AI Overviews, או "Search Generative Experience", משתמשת ב-LLM הפנימי שלה (מודלים של שפה) כדי לסכם ולאחד מידע אינטרנטי.

הרעיון הוא לאחד מספר רשימות של תוצאות חיפוש לאחת - נניח שאתם מתכננים  טיול לאיים הקנרים , גוגל AI Overview יפיק ויציג  תוכנית מלאה שניתנת לעיון ,  כך שאתם מבלים פחות זמן בדילוג בין מקורות מידע שונים עבור חלק ספציפי של הטיול המתוכנן .. כל זה מופעל על ידי מודל ה-Gemini AI של גוגל...

לפעמים אתם רוצים תשובה מהירה, אבל אין לכם זמן לחבר ולסכם את כל המידע שאתם צריכים . החיפוש  גוגל, AI Overviews, יעשה את העבודה בשבילכם עם סקירת AI.

אנשים כבר השתמשו ב-AI Overviews מיליארדי פעמים דרך הניסוי המוקדם במשך שנה של גוגל  ב-Search Labs. גוגל מצאה כי מיליוני המשתמשים המוקדמים אהבו את זה שהם יכולים לקבל גם סקירה מהירה של נושא וגם קישורים למידע נוסף (מקור).

לפי הדיווחים, AI Overviews נועדו להופיע בדיוק כשהאלגוריתם של גוגל מחליט שזו תהיה הגישה המהירה והיעילה ביותר למשוך משתמש. סביר להניח שזה יקרה בזמן שמישהו חושב, מתכנן או מתלבט בנושאים מורכבים.

המהות של AI Overview  Google היא שמשתמשים שואלים שאלה, ואז מתבצע חיפוש מידע מרחבי הרשת כאשר מנגנוני הAI של מנוע החיפוש  AI Overview  Google  מחברים ומגבשים אותו לתשובה קוהרנטית וניתנת לקריאה.

לתכונה החדשה במנוע החיפוש החדשני של גוגל הנקראת AI Overview יש שתי גרסאות:

• תשובה ניתנת להרחבה של AI על גבי תוצאות החיפוש, הדוחפת את רשימות החיפוש האורגני בהמשך הדף.

• כפתור "צור" ליצירת סקירה כללית על ידי לחיצה עליו.

מקור : Early Look at Google’s AI Overviews

נוכח מהפכת הבינה המלאכותית , הגיוני שחברות חיפוש באינטרנט משלבות  עתה במהירות בינה מלאכותית גנרטיבית בהצעות החיפוש שלהן. Microsoft Bing הייתה הראשונה לשלב את ChatGPT. גוגל גם פרסמה לפני כחצי שנה חווית חיפוש חדשה בשם  
 (Search Generative Experience ) AI Overviews  שנועדה לעזור למשתמשים לנווט מידע באינטרנט ביתר קלות. כדוגמה, משתמשי SGE יכולים לראות הגדרות על ידי ריחוף מעל מילים מסוימות או גישה לרשימה של נקודות מפתח מדפי אינטרנט ארוכים.

במילים אחרות, חברות חיפוש באינטרנט מנסות לשפר את מה שהן עושות עם AI גנרטיבי, כך שהן יכולות לספק חווית חיפוש נקייה יותר ומתסכלת פחות. אבל האם המאמצים האלה יספיקו, או שמא כלים כמו ChatGPT ישיגו את היתרון התחרותי? מוקדם מדי לומר בוודאות, אבל דבר אחד בטוח: בינה מלאכותית יוצרת (גנרטיבית ) תשנה לחלוטין את האופן שבו אנו מחפשים מידע.

 

מקור : Will Generative AI Mean The End Of Internet Searching And SEO As We Know It?

 

 

מהפך בחיפוש

מאת: שגיא כהן

גוגל  הכריזה  על שינויים מהותים  שעשויים להיות הרבה יותר משמעותיים ברמת ה"כאן ועכשיו", ולהסב שינוי די משמעותי בחיי היומיום של מיליארדי אנשים. וגם, פוטנציאלית, לחולל הרס בתעשיות שלמות של תוכן ואתרי אינטרנט. 

ענקית הרשת הודיעה שהיא לוקחת קדימה את שילוב יכולות הבינה המלאכותית היוצרת שלה בתוך מנוע החיפוש שלה, ומה שהיה עד כה ניסוי מצומצם נהפך כעת לזמין באופן נרחב בארה"ב. החברה הודיעה כי בקרוב הוא יהיה זמין גם בשאר העולם, ועל פי גוגל יגיע למיליארד אנשים עד סוף 2024.

 

הפיצ'ר, שגוגל קוראת לו AI Overviews, נותן תשובה מפורטת ומסוכמת באמצעות בינה מלאכותית לכל שאילתת חיפושזה הרבה יותר מהבוקסות ותקצירי המידע שכבר כיום מוצגים בעמוד תוצאות החיפוש: הפיצ'ר הזה אוסף מידע מהרבה מקורות, מעבד אותו יחד ומציג תשובה מפורטת שנוצרה באמצעות בינה מלאכותית — ואת כל זה הוא מציג מעל לתוצאות החיפוש. גוגל בעצם עושה גוגל במקומכם, מחלצת תשובות מהרבה מקומות ומארגנת את התשובה באופן מסודר ואסתטי.

זה כמובן חוסך מהגולשים להיכנס להרבה אתרים וללקט מידע. לדוגמה: אם כותבים בגוגל "הרכב לי תפריט לשלושה ימים לקבוצת אנשים עם ארוחות קלות להכנה", תקבלו תוכנית בסיסית עם מגוון מתכונים מרחבי האינטרנט. זוהי אגב מתכונת שונה למדי מהקונספט של חיפוש באמצעות בינה מלאכותית שגוגל הציגה בשנה שעברה, שהזכיר יותר שיחה עם צ'אטבוט. כעת נראה שהחברה נסוגה מהגישה הקודמת.

 

זה אמנם נשמע נוח עבור משתמשים, אבל גם כאן נותרו שאלות פתוחות. ראשית, עד כמה אמין יהיה המידע שתציג גוגל? הרי אנחנו מכירים היטב את הנטייה של בינה מלאכותית להמציא ולטעות. בגוגל נראים בטוחים בעצמם, אבל עדיין מודים מאחורי הקלעים שטעויות עלולות להתרחש.

משמעות דרמטית יותר היא הפגיעה המעמיקה בטראפיק שאתרי תוכן זוכים לו דרך גוגל. זו בעיה שתאתגר תעשיות שלמות של יוצרי תוכן, מו"לים, כלי תקשורת, בלוגרים, יוצרים עצמאיים ואתרי מידע, שתלויים במידה רבה בהפניות גולשים מגוגל. בחברת גרטנר כבר פירסמו באחרונה מחקר שלפיו נפח התעבורה ממנועי חיפוש צפוי לצנוח ב-25% עד 2026 בשל כניסה של כלים הממונעים על ידי בינה מלאכותית ושל צ'אטבוטים.


החברה מנסה להרגיע ואומרת דברים כמו "נמשיך להקפיד לשלוח טראפיק למפיצי ויוצרי תוכן". היא תידרכה עיתונאים שהפיצ'ר הזה דווקא מעודד גולשים לבצע עוד חיפושים ולהגיע לאתרים מגוונים יותר, והדגישה פיצ'ר אחר: לשונית חדשה שנקראת Web, שתופיע בתוצאות החיפוש ותציג עמוד נקי יחסית של לינקים ללא כל מיני תקצירים וסיכומי בינה מלאכותית. השאלה היא כמה גולשים אכן יטרחו לבצע חיפוש כזה, אם הבינה המלאכותית עושה בשבילם את העבודה בלאו הכי.

 

מקור וקרדיט , שגיא כהן , 15 במאי 2024 , מגזין דה מרקר


 

אחת השאלות הגדולות ביותר סביב ההשקה הכללית של AI Overviews Google נותרה לגבי איך זה ישפיע על האינטרנט בכללותו. חיפוש גוגל, בהיותו מנוע החיפוש הגדול בעולם בפער גדול, מעביר כמויות עצומות להפליא של תנועה לאתרים. העובדה הפשוטה היא שגוגל לא יכולה להרעיב את התנועה הזו. אם זה יקרה, סביר להניח שחלקים עצומים של האינטרנט יגוועו .

עפ"י תחזיות  של חברת אנליסטים מובילה, גרטנר, התנועה לאינטרנט ממנועי חיפוש עלולה לרדת ב-25% עד 2026. ובעלי אתרים רבים מתכוננים לירידות דו ספרתיות בתנועה השנה.

אולי הפחדים האלה מוגזמים?

 

מקור 1

 

מקור 2 , מאמר בעיתון ניו יורק טיימס (KEVIN ROOSE)

 

 


גוגל בדרך לחסל את האינטרנט כפי שהוא מוכר לנו

פיצ'ר ה-AI Overviews החדש בחיפוש של גוגל עלול לחסל את התוכן המקורי באינטרנט

יניב אביטל

21.5.24

 ליז רייד, סגנית נשיא לחיפוש בגוגלכתבה: "אנחנו רואים שהלינקים שכלולים ב'סיכום תוצאות מבוסס-AI' זוכים ליותר קליקים מאשר אם העמוד היה נראה כמו עמוד תוצאות חיפוש מסורתי למונח החיפוש" אבל תרשו לי לקחת את הדברים בערבון מוגבל. מוגבל מאוד. קודם כל, לא ברור כיצד נערך ה"מחקר", מהן המטריקות שנבדקו, מי בדיוק נבדק ואיך הוא נבחר, אבל מעבר לזה… ובכן, מי שעשה את "המחקר" הוא גוגל. מה השלב הבא? בדיקה של גוגל שמעלה שאנדרואיד עדיף על iOS?

אבל מעבר ל"בדיקה" של גוגל. בעולם של הפרעות קשב, יכולת דחיית סיפוקים מוגבלת ולחץ מתמיד של זמנים, אני פשוט לא רואה כיצד משתמשים בגוגל, שכבר קיבלו לכאורה את התשובה לשאלה שלהם בעמוד הראשי של גוגל, יטרחו עוד להיכנס ולהעמיק באתרים השונים, וקשה להאשים אותם כמובן.

עכשיו צריך לזכור שגוגל כבר הוכיחה שיוצרי התוכן לא בהכרח עומדים בראש מעייניה. היא עשתה זאת ממש לאחרונה כשהחלה לבדוק פיצ'ר חדש ביוטיוב שלוקח אתכם ישירות ל"חלקים החשובים" של הסרטון. מה עם ההקדמה של הסרטון? מה עם התסריט של היוצר? נותני החסות של היוטיובר? או אולי כמה מילים חשובות שהוא אמר אבל ה-LLM שלה החליט שהן לא מספיק חשובות? בעיה של יוצרי התוכן. מבחינת גוגל, כל יוצרי התוכן עם פועלי תוכן, והעיקר שלא תשתמשו בחוסם פרסומותרוב אתרי תוכן הקטנים יותר חיים על הפרסומות של גוגל, כשעל פי ההערכות, הפגיעה בהם תגיע לעשרות אחוזים בשנה של צניחה בטראפיקגרטנר למשל מדברת על 25% ירידה ממוצעת, אבל ב-Washington Post מביאים אף מקרה קיצון של אתר שסבל מאז השקת פיצ'רי ה-AI השונים מירידה של למעלה מ-90% בכניסות ממנוע החיפוש של גוגל.

גם אתרים גדולים יותר, שזכו לכניסות ולצפיות דרך גוגל, עלולים להיפגע, וגם אם לא השתמשו ברשתות הפרסום של גוגל, הם עלולים להיפגע בכניסות, מה שיגרום למפרסמים אחרים להימנע מפרסום אצלם או להפחית את התשלום. במקרה הזה אגב גם גוגל ועסקי הפרסום שלה, שמכניסים לה כ-240 מיליארד דולר בשנה, עלולים להיפגע. אתרים רבים משתמשים ב-Google Ads platform, פלטפורמת הפרסום של החברה, ולכן צניחה בכניסות לאתרים הללו תוביל בהכרח גם לירידה בחשיפה ובקליקים על המודעות של גוגל. קניבליזציה במיטבה.

לכתבה המלאה של יניב אביטל


יום חמישי, 16 במאי 2024

מנועי חיפוש מבוססי AI : שאת חלקם אינכם מכירים

 



ההכרזה השבוע של מנוע החיפוש 
 YOU.COMשהוא כולל מעתה גם יכולות של חיפוש מבוססות על מודל הAi  האחרון GPT-4o
  מסבה את תשומת לבנו לאותה נבחרת שעולה וצומחת של מנועי חיפוש מבוססי AI   ) לא מדובר ביישומים מבוססי אימון שפה כמו ג'ימיני של גוגל וגם לא Claude ).

You.com הוא מנוע חיפוש המשלב תוצאות חיפוש באינטרנט באמצעות קטגוריות של אתרים ובינה מלאכותית, זאת בניגוד למנוע חיפוש מסורתי שמציג רק רשימה של קישורים.

 כתובת באינטרנט : 

https://you.com

Your Personalized AI Assistant.

                     מהו חיפוש מבוסס בינה מלאכותית?

איחזור מדע (דליית מידע) במנוע חיפוש מבוסס  AI הוא בראש ובראשונה איחזור מידע טקסטואלי על פי משפטי מפתח ומילות מפתח שהוא מאתר בטקסטים העונים על השאילתא (בקשת החיפוש).  מערכת החיפוש מתחילה באינדוקס (indexing ) תוכן זמין באתרי אינטרנט או בפלטפורמות. זה כולל סריקה וניתוח של דפי אינטרנט, מסמכים או מקורות נתונים אחרים כדי ליצור אינדקס המייצג את התוכן והתכונות שלו (כולל מטא-נתונים, מילות מפתח, מבנה נתונים טקסטואלי).

בנוסף, איחזור מידע במנוע חיפוש מבוסס בינה מלאכותית מתייחס לפונקציונליות חיפוש באתר המשתמשת בטכנולוגיות של בינה מלאכותית (AI) כדי לשפר חווית חיפוש ולספק תוצאות חיפוש מדויקות ורלוונטיות יותר למשתמשים. מנוע חיפוש  מבוסס AI משתמש באלגוריתמים מתקדמים, עיבוד שפה טבעית (NLP), למידת מכונה וטכניקות בינה מלאכותית אחרות כדי להבין שאילתות משתמשים, לפרש הקשר וליצור תוצאות חיפוש חכמות.

כאשר משתמש כותב שאילתת חיפוש, מערכת חיפוש בינה מלאכותית משתמשת בטכניקות עיבוד שפה טבעית (NLP) כדי להבין את המשמעות והכוונה של השאילתה. זה כרוך בפירוק השאילתה למשפטי מפתח , זיהוי מילות מפתח חשובות והתחשבות בהקשר ובכוונת המשתמש הפוטנציאלית.

דירוג הרלוונטיות

מערכת חיפוש  מבוססת AI  מיישמת אלגוריתמים שונים כדי לקבוע את הרלוונטיות של כל פריט באינדקס לשאילתת המשתמש. זה יכול לכלול גורמים כמו התאמת מילות מפתח, ניתוח סמנטי, ניקוד רלוונטיות ומודלים של למידת מכונה שאומנו  על פי נתונים מצטברים. מערכות AI מקצות ציון רלוונטיות לכל פריט מידע , מה שעוזר בדירוג סדר תוצאות החיפוש.

 


בראש הנבחרת של מנועי החיפוש מבוססי AI נמצא Perplexity . אבל קיימים עוד כמה שנמצאים במרוץ ונציג אותם בהמשך. .

הפלטפורמה של  Perplexity נותנת תוצאות יחד עם הקישורים למקור. התוצאות של Perplexity AI בהשוואה ל-ChatGPT Plus נמצאו מסוננות ( refined) יותר וכללו גם תוכן רלוונטי בכמה וכמה הקשרים עם קישורים נוספים  בתשובה . 

עם Perplexity אתם יכולים לאמת את המידע ולציין את מקורות המידע בעבודתכם.

כתובת באינטרנט 

https://www.perplexity.ai/




 הקפיצה של  KOMO


חברת סטארט -אפ מסן פרנסיסקו בארה"ב.


Komo הוא מנוע חיפוש מופעל בינה מלאכותית המשתמש בהבנת שפה טבעית ולמידת מכונה כדי לספק תוצאות חיפוש מותאמות אישית. מטרתו היא לספק מידע ושירותי מידע רלוונטיים ביותר בהתבסס על העדפות המשתמש וההקשר. אלגוריתמי ה-AI של Komo מנתחים את התנהגות המשתמש, העדפות ואינטראקציות כדי לשפר  ולְאַכֵּן את דיוק החיפוש ולהתאים את התוצאות למשתמשים בודדים.

לKOMO יש לא מעט יתרונות אך גם חסרון מבחינת הבנת העברית.

כתובת : https://komo.ai

 

 מנוע החיפוש BING  של מיקרוסופט

  למנוע Bing יש גם תכונת צ'אט משלימה המופעלת על ידי AI.

 

🤖מנוע חיפוש זה משתמש בסורק  "Bingbot"  (סוג של  ( Crawler כדי להוסיף לאינדקס את דפי האינטרנט.

 

🤖הוא מתאים את שאילתת החיפוש שלך לדפי אינטרנט של צד שלישי באינדקס שלו.

 

🤖הוא משתמש באלגוריתמים  מבוססי  AI  כדי לדרג ולייעל תוכן מוצע.

כתובת:

 https://www.bing.com/chat

 

מנוע החיפוש EXA 

 EXA הוא מנוע חיפוש המופעל על ידי בינה מלאכותית שאינו תלוי במילות מפתח טקסטואליות כדי להבין את המשמעות של השאילתות שלך, וכתוצאה מכך תוצאות מדויקות יותר.

 מה שמייחד את Exa הוא שאתה יכול לחפש באמצעות דוגמאות של מה שאתה מחפש.

יתרון נוסף: הקישורים המוצגים הם ברוב המקרים מקורות מידע איכותיים בלבד .

כתובת:

https://exa.ai/search?c=all

 

מנוע החיפוש ANDI

🤖אנדי קורא את ההקשר של השאילתות שלך ודולה מקורות  מידע מתאימים. לאחר מכן, הוא מתחקר אותם ישירות בזמן אמת באמצעות אלגוריתם של AI, במקום להסתמך רק על אינדקסים של מילות מפתח.



  לכן , הוא מתמצת ומסכם מידע עיקרי שאוחזר ממקורות אמינים.

 

🤖הוא מציג תוצאות חיפוש לצד כל תשובה בפיד ויזואלי.

 

כתובת:

https://andisearch.com/

 

 מנוע החיפוש  SGE  של גוגל

מנוע החיפוש  SGE לא פתוח עדיין לקהל הרחב.



 

בגישת החיפוש הרגילה, כפי שקיימת עד היום, הסתמכנו על הזנת שאילתות חיפוש וקבלת תוצאות דף מותאמות. עם זאת, SGE מציג דרך חדשה של חיפוש, המאפשרת לנו לחקור ולמצוא מידע באופן יעיל, מהיר והרבה יותר קל. לא רק זה, אלא שה-SGE יכול להתאים את המידע, באופן אישי כלפינו ולהעדפות שלנו או בהתאם למיקום שלנו, בצורה שתרגיש לנו ממש כאילו יש לנו "עוזר אישי" חדש .

עם SGE, הדרך שבה נחפש מידע עומדת להיות טובה יותר. בניגוד לגישת החיפוש שאנו רגילים אליה, SGE מביא אל השולחן דרך מתקדמת ומבוססת על טכנולוגיה חדשה (ואף מרתיעה, יש שיגידו), המסייעת למצוא את המידע שאנחנו צריכים מהאינטרנט, בתוך שבריר שנייה.

במקום להסתמך אך ורק על נתונים  גוגל רתמה את כוחו של מודל שפה גדול בשם PaLM 2, שהוא רשת עצבית מלאכותית.

 PaLM 2 הוכשר על כמות עצומה של נתונים, מה שמאפשר לו להבין הן את התוכן והן את השאילתות בצורה מקיפה יותר. על ידי השימוש במודל AI המתקדם של גוגל, SGE  מסוגלת כיום לספק תוצאות מדויקות יותר ואף להציע שיפורים לשיפור חוויית החיפוש של כל אחד מאיתנו.

חשוב לציין: SGE לא מחליף את האינדקס הקיים של גוגל   (אבל מתבסס גם עליו בשלב הראשון!! ) 

במקום זאת, הוא משלים אותו על ידי השלמת תוצאות החיפוש עם התובנות והיכולות של מודל PaLM 2. שילוב זה מבטיח שהמשתמש יקבל מגוון רחב יותר של מידע רלוונטי המותאם לצרכים שלו.

מקור וקרדיט :

מאמר של אייל רחמים בבלוג שלו


 
הבנת הקשר: כאשר אתם כותבים שאילתת חיפוש,   SGE לא מסתכל רק על מילות המפתח; הוא מנתח את ההקשר מאחורי החיפוש שלכם. לדוגמה, אם אתם מחפשים  מסעדות איטלקייות בכפר סבא-רעננה  אז  SGE ישקול גורמים כמו המיקום הנוכחי שלכם, השעה ביום והעדפות האוכל בעבר שלכם כדי לספק לכם המלצות למסעדות  איטלקיות שככל הנראה יהיו מתאימות יותר לכם.


תכונה חיונית נוספת של SGE היא היכולת שלה להתאים אישית חוויות חיפוש על סמך העדפות המשתמש והתנהגויות. הוא משלב תוכן שנוצר על ידי משתמשים, כמו ביקורות של לקוחות (  (REVIEWSבתוצאות החיפוש.

מקור


דוגמת מסך בחיפוש SGE בגוגל 



  הפיתוח של SGE הוא עדיין במעבדות הפיתוח של גוגל וכ200 מיליון משתמשים בארה"ב ובהודו משמשים " שפני ניסיון ", ועל סמך המשובים שלהם מעבדות גוגל מתאימות  את הפיתוח העתידי של SGE שצפוי להיות משמעותי לכולנו

 

  מקורות המידע



 

10 Best AI Search Engines

  Best AI Search Engines To Use

 Best AI Search Engines of 2024

 


התעדכן מאגר הקישורים השימושי "חיפוש מידע : שיטות "

  בסדרת מאגרי המק"ש ( מאגר קישורים שימושי)  שאני בונה באינטרנט מזה שנתיים , התעדכן היום מאגר המק"ש חיפוש מידע : שיטות . נוספו כ40...