חפש בבלוג זה

יום רביעי, 27 במאי 2015

ניהול מידע והתייעלות באמצעות תוכנות דוא"ל חכמות



על פי גרטנר, 30 אחוזים מהזמן שאנו משקיעים במיון, חיפוש וקריאת מיילים הוא זמן מבוזבז. חיסכון של הזמן הזה יכול לחסוך גם כסף רב לארגונים. חברת הסטארטאפ הישראלית Knowmail טוענת שלה יש את הפתרון.


יום שבת, 23 במאי 2015

רב-מנוע לחיפוש ברשתות-חברתיות



ריבוי מקורות המידע מרשתות חברתיות כגון טוויטר, פייסבוק , טאמבלר ואחרים הביא להתפתחות מנוע חיפוש ייעודיים לחיפוש בהם . אחד ממנועי החיפוש הייעודיים האלו הוא Social Searcher , שמחפש בו-זמנית בכמה וכמה רשתות חברתיות ומציג את הממצאים באופן מקביל בלוח תצוגה מאוחד.


יום רביעי, 20 במאי 2015

מערכת איסוף מידע חדשנית של Lexisnexis



אנו מכירים זה זמן רב כלים מתוקשבים שונים לאיסוף מידע באינטרנט ובמאגרי מידע כמו  Google ALRET  שסורקים במהירות וביעילות את מרחב האינטרנט ומתריעים בפנינו על מידע חדש באתרים שונים, אך המערכת החדשנית שהציגה חברת Lexisnexis בכנס מידע 2015 במלון הילטון בתל אביב היא,  ללא ספק, פריצת דרך מידענית ומודיעינית.

מדובר על מערכת מתקדמת לאיסוף מידע ממקורות מידע גלויים היודעת לא רק לאסוף מידע חדש בנושאים נדרשים אלא גם לבצע ניתוח ראשוני של המידע שאותר , כולל תמלול קטעי וידאו .

לסקירה המלאה באתר ידע וסקרנות דיגיטלית


יום ראשון, 17 במאי 2015

יצירת אוספים דיגיטליים בגוגל פלוס וניהולם


אם תקחו את המוצרים השונים של גוגל בתוך גוגל פלוס – מדובר במוצרים נהדרים עם משתמשים רבים ברחבי העולם.

אחד המוצרים החדשניים ( מאי 2015) הוא מנגנון ליצירת אוספים דיגיטליים וניהול פריטי מידע. למעשה , מדובר כאן במערכת לאצירת תוכן.




יום רביעי, 6 במאי 2015

כלי משוב והפצת מידע

כל מי שעוסק היום בתחומי המידענות  וניהול המידע הדיגיטלי צריך לדעת לנצל כמה כלים מתוקשבים חשובים לשיפור המשוב עם הלקוחות והמשתמשים ולשיפור הפצת המידע  , לכן צריך לדעת להכיר מחוללי סקרים מקוונים באינטרנט וגם  מחוללים למשלוח ניוזלטרים.
ההמלצות כאן מבוססות על התמודדות  מעשית בתחומי שיפור המשוב ושיפור הפצת המידע  בחברות בחו"ל וגם בארץ. 



יום שלישי, 5 במאי 2015

מידענים כמסנני מידע ואוצרי תוכן – מצגת הרצאה בכינוס "מידע 2015" בירושלים





בניגוד לגוגל שהוא אגרגטור (צובר מידע טכנולוגי ממוכן) מתפתחים כיום תפקידים של מידענים  אקטיבים המשמשים בתפקיד "אגרגטורים אנושיים". כלומר , אנשים שתפקידם להתעדכן בתוכן ממקורות שונים ומגוונים, להעביר אותו דרך הפילטר שלהם ( שהוא בדרך כלל איכותי יותר ממנוע חיפוש) וזאת  על מנת  לסנן, למיין ולקשר למקורות המידע המשמעותיים יותר בתחומי תחום הדעת או הנושא הנחקר.




המלצה לקריאה : ד"ר אברום רותם , "האם ניתן להשיב את הויקיפדיה לציבור? "


האם ניתן להשיב את הויקיפדיה לציבור? ( המלצה על מאמרו  מאיר העיניים של ד"ר אברום רותם)

מאת:  ד"ר אברום רותם, אפריל 2015

"הויקיפדיה היא המיזם הציבורי האינטלקטואלי המרשים ביותר, אם לא גם הגדול ביותר שקם מאז ומעולם.
חזון הויקיפדיה הוא חזון אוטופי בעל ערך חברתי ושיתופי רב, אך מתוך הסתכלות ביקורתית עיונית, ומה קורה בפועל, עולים סימני שאלה שצריכים להטריד את הציבור המשתמש בנכס אינטלקטואלי מרשים זה, באשר לבסיס מהות הויקיפדיה, דרך התנהלותה ובמיוחד עתידה, שסימני הזהרה שעל הקיר גדלים ומתבהרים,  ומזהירים על סכנה של ממש לרלוונטיות שלה לכל שוחר דעת.

במאמר שני חלקים מרכזיים:
(1) ניתוח ביקורתי של חזון ויקיפדיה, ודרכי הפעולה, כפי שעוצבו בתחילת דרכה, לשם הבנת הקשיים והכשלים שבהווה, כולל הביקורת שבשיח הציבורי כיום על איכות ומהימנות המידע בה.
(2) הצעות למתווה שינוי בונה- לאחר שהבנו מה מתרחש בפועל, נשאל עצמנו מה והאם ניתן לעלות באופן משמעותי את איכות, שלמות ומהימנות המידע שבויקיפדיה" ( ד"ר אברום רותם , אפריל 2015) .




כיצד לחפש במאגר העיתונות ההיסטורי של גוגל ?







לדוגמא :
חיפשתי, לדוגמא, מאמרים  בעיתונות על העיר יפו הערבית  בשנת 1936 , שנת המאורעות

הנה תחביר השאילתא :
jaffa 1936 site:news.google.com/newspapers

 אבל אפשר לחפש גם בדרך הבאה :

  יש להציב את מילות החיפוש בתיבות הטקסט וללחוץ רק על  Search archive 

ראה גם : מקור וקרדיט

 ראה גם :   מאגרי מידע של עיתונים היסטוריים באינטרנט (קישור) 



מבחן דרכים : Perplexity מול ChatGPT

  מאת: Amanda Caswel  א.  שאלת מחקר מורכבת Perplexity : פלטפורמת   Perplexity דולה עדכונים אחרונים, מצטטת מחקרים ומאמרים ממקורות אמינ...