חפש בבלוג זה

יום שבת, 26 במאי 2018

מה חדש בתחומי האַגְרֶגָטוֹרים, תמונת מצב 2018 ?



נוכח ריבוי מקורות המידע המתוקשבים  באינטרנט (100 מיליון מאמרים חדשים כל שבוע ומיליון פוסטים חדשים כל שבוע בבלוגים)  הולכים ומתפתחים האַגְרֶגָטוֹרים כל הזמן ומלאכתם משתבחת .

אַגְרֶגָטוֹר : שירות של שליפת מידע ממקורות שונים והעברתו ללקוח על-פי העדפותיו המקצועיות או תחומי העניין שלו.

אַגְרֶגָטוֹר הוא מנגנון לאיסוף ומיון מידע באינטרנט ובמאגרי מידע . מבחינים בין אגרטור מתוקשב ובין אגרטור אנושי . כמו כן יש סוג שלישי של אגרגטורים :  אגרטורים משולבים הכוללים גם מנגנון ממוחשב וגם בחירה ואצירת מידע ע"י גורם אנושי ומיומן .

אגרגטור בנוי כך שתוכלו לעבור על הנעשה במספר גדול של מקורות מידע תוך זמן קצר יחסית .

הסקירה הקצרה נחלקת לשני חלקים :

חלק א' : אַגְרֶגָטוֹרים מתוקשבים המופעלים ע"י אלגוריתם

חלק ב' : אַגְרֶגָטוֹרים אנושיים



אלגוריתם להצגת חדשות של  גוגל- שיפורים עיקריים ב2018

Google News סורק אלפי אתרי חדשות, ומציג מבחר ידיעות לפי קטגוריות שונות, בהן עסקים, בידור וטכנולוגיה. ניתן לבצע התאמה אישית של הדף המותאם שלכם לאיסוף חדשות.
למערכת Google News  מנגנון חדשני המאפשר צבירת החדשות עפ"י קטגוריות ונושאים שקובע הגולש/משתמש עצמו .
בחודשים האחרונים חוויית משתמש וממשק משתמש UX / UI עברו שיפורים מהותיים מאד ,  במיוחד למכשירים ניידים ( בשלב זה לאייפונים IOS  ואייפדים) , אבל גם למחשבים שלוחניים וניידים .
החדשות המוצגות בצורה מאוחדת נוחות יותר לקריאה בממשק של האייפון   (Source.).
איסוף מידע עפ"י שאילותות (פקודות חיפוש) קבועות המאוחסנות באפליקציה וגם במחשב שולחני/נייד נעשה יותר יעיל ( אבל ,לדעתי, פחות נוח מבחינת פריסת החדשות) . מנגנון זה מריץ כל 4 שעות שאילתא קבועה ( ע"י נושאים שהגדרתם) ואוסף עבורכם מידע מעודכן עפ"י פרופיל ההתעניינות שלכם.
כמו כן , הורחבה רשימת מקורות המידע הנסרקים בעולם מ5,500 מקורות חדשותיים ל7,000 מקורות חדשותיים .
גם בישראל הורחבה היריעה ומספר מקורות המידע ברשימת האיסוף התרחב ל500 מקורות חדשותיים.
בשנה האחרונה מופעל שירות צבירת החדשות של גוגל ע"י אלגוריתם חדשני של בינה מלאכותית ( AI ) .
לקריאה נוספת :


 צילום מסך של סיקור החדשות רק על נושא צפון קוריאה וארה"ב


צילום המסך של מערכת צבירת החדשות המותאמת אצלי במחשב , עם השאילתות הקבועות לאיסוף מידע מעודכן עפ"י פרופיל התעניינות .


חוות דעת :
Google News הוא האגרטור הטוב ביותר שקיים כיום באינטרנט והוא הולך ומשתכלל מחודש לחודש . מומלץ מאד מאד !, כולל יצירת שאילתות קבועות לפי תחומי ההתעניינות שלכם.
פרקי הדרכה:
  כתובת :


התפתחות של אַגְרֶגָטוֹרים נוספים 2017-2018
Flipboard
Flipboard  הינה אפליקצית מגזין המותאמת בהתאם להעדפות המשתמש ומאפשרת לעקוב אחר מגוון רחב של תחומים: חדשות, רשתות חברתיות, ספורט, טכנולוגיה, עסקים, מדע, טיולים ועוד. ניתן גם לעקוב גם אחר הרשתות החברתיות, אתרים מסוימים או מגזיני חדשות כגון The New York Times, ועוד. חיפוש קצר לאחר ההגדרה הראשונית של האפליקציה תאפשר למשתמש לחפש את התוכן המועדף עליו וגם לייצר מגזין משלו שבו הוא יוכל להוסיף כתבות או תמונות, לשתף עם אחרים ועוד
צובר החדשות של  Flipboard באינטרנט עבר גם  הוא לפני חצי שנה מתיחת פנים רצינית והוא מארגן לכם את החדשות היטב כמו עיתון משלכם שאתם בעצמכם ערכתם וקבעת את  הנושאים שיוצגו .
גרסת האינטרנט של Flipboard מביאה מספר תכונות לדפדפן מעבר לקריאת תוכן פשוטה. לדוגמא, Flipboard.com מאפשר למשתמש לנהל תוכן שאחריו הוא עוקב, לחפש תוכן או סיפורים, ולצפות בפרופילים ציבוריים של משתמשי Flipboard אחרים. המשתמש יוכל גם לראות הודעות מאינטראקציות עם משתמשי Flipbaord אחרים.
  תוכלו לשמור בערוץ משלכם את הידיעות המעניינות שקיבלתם ומצאתם  בדף ה Flipboard.
חסרונות Flipboard
יש לציין כי בחירת מקורות המידע של Flipboard מתאימה יותר לצרכן החדשות בארה"ב ופחות לישראלי , ועל כן עדיף להשתמש באגרגטור החדשות של גוגל , היודע לשלב היטב בין חדשות מקומיות וחדשות בינלאומיות וליצור איזון ביניהם.
כתובת ליצירת  החדשות המותאמות :
Price: Free for Android and iOS devices.
Nuzzel
אגרגטור יעיל לאיסוף חדשות מותאמות ועדכונים מותאמים מרשתות חברתיות הוא Nuzzel.
איסוף המידע החדשותי שהגדרתם יופיע בעיתון משלכם , כאשר חלק מהעדכונים מגיעים מהפייסבוק שלכם או הטוויטר שלכם או הטוויטר של החברים ( במיוחד חדשות ועדכונים ברמת שיתוף גבוהה) . 
הוא מציג רק עדכונים שקיבלו הרבה shares בפייסבוק  או בטוויטר לצד עדכונים ממקורות מידע מחוץ לפייסבוק המשלימים את התמונה.
מאפשר לכם לקבל ניוזלטר משלכם עם תקצירים הנשלח לדוא"ל שלכם.
יעיל במיוחד לצרכני מידע המשתמשים הרבה בפייסבוק או טוויטר.
חוות דעת
אני משתמש בו מדי פעם ומחזיק שתי מהדורות איסוף נפרדות : אחת לפייסבוק והשנייה לטוויטר.
כתובת :
Price: Free for Android and iOS devices.
  קוראי RSS כאגרגטורים יעילים לאיסוף מידע מעודכן
קוראי RSS קיימים כבר מעל 25 שנה . השימוש בהם כבר לא נפוץ כמו בעבר , אבל יעילותם לא פסה מהעולם , להפך , הם מביאים תועלת רבה לאיסוף מידע מתוך בלוגים ואתרי אינטרנט .
חוות דעת

אני עצמי משתמש בInoreader, בגרסה בתשלום,  שהיא יוצאת מן הכלל מבחינת יכולות האיסוף באינטרנט !!

Inoreader - The content reader for power users




אַגְרֶגָטוֹרים אנושיים
בניגוד לגוגל שהוא אגרגטור מתוקשב (צובר מידע ממוחשב המונחה ע"י אלגוריתם)  מתפתחים כיום תפקידים של מידענים אקטיבים המשמשים בתפקיד  "אגרגטורים אנושיים"  , כלומר , אנשים שתפקידם להתעדכן בתוכן ממקורות שונים ומגוונים, להעביר אותו דרך הפילטר האנושי  והמנוסה שלהם ( שהוא בדרך כלל איכותי יותר ממנוע חיפוש וגם "אכזרי" יותר מבחינת בחירת המקורות והסינון) .
כל זאת על מנת למיין ולקשר למקורות המידע המשמעותיים יותר בתחומי תחום הדעת או הנושא הנחקר.
האגרגטורים האנושיים , העוברים בעצמם על אלפי מקורות באינטרנט ובמאגרי מידע בתשלום , מסננים "באכזריות" ובוחרים רק מקורות ופוסטים משמעותיים ומציגים זאת במהדורה שבועית של בלוג או בדף פייסבוק ייעודי שהוקם לצורך כך .
כך לדוגמא , האיסוף  והמיון של טל קמינסקי רוזנברג בנושאי מאגרי מידע וחיפושי מידע המתבטא בבלוג החשוב שלה למידענים וספרנים.

 אַגְרֶגָטוֹרים אנושיים בפייסבוק
 דף האיסוף בנושאי חינוך המנוהל ע"י עידן טל בפייסבוק . בחירה אנושית מושכלת של מאמרים מעודכנים בנושאי חינוך . חשוב לכל איש חינוך !




אַגְרֶגָטוֹר אנושי לנושאי אמנות ותרבות בפייסבוק
הנה לדוגמא , דף האיסוף שלי בנושאי אמנות ותרבות בפייסבוק , המסנן עשרות אלפי מקורות ובוחר כל יום בין 4 ל 6  מקורות נבחרים .

אַגְרֶגָטוֹר אנושי לנושאי היסטוריה בפייסבוק
והנה דוגמא שנייה של דף האיסוף שלי בנושאי היסטוריה , המסנן שרות אלפי מקורות בנושאי היסטוריה ובוחר כל יום בין 4 ל6 מקורות נבחרים ומציגם בדף .






יום שישי, 18 במאי 2018

SUMMURAI- פלפטפורמה ליצירה ולהנגשה של סיכומי תכנים Online


 בסיום כינוס מידע 2018 העניקה חברה טלדן מערכות מידע את פרס פינקלר למידע עבור חדשנות וערך מוסף לשירותי המידע בישראל למר טל פלורנטין ולפלטפורמת התימצות המקוון  Summurai  שפיתח .  

  

בכל שבוע מתפרסמים בעולם 100,000 מאמרים חדשים ומיליון פוסטים בבלוגים , ונניח שיש 3-4 מאמרים מעניינים באנגלית שחשובים לכם לדעת , אבל אין לכם זמן לקרוא אותם . 

הבנת טקסטים ארוכים דורשת השקעה רבה והתוצאה היא שאנו , כאנשי מקצוע, ממעטים לקרוא ספרות מקצועית.

נוכח אילוצים אלו יש ערך רב במידע מתומצת היטב.



כאן בא לעזרתכם טל פלורנטין ופלטפורמת Summurai שהוא יזם ופיתח.  

המטרה של הפלטפורמה החדשנית היא להנגיש תוכן בצורה הטובה ביותר לצריכה ולהבנה של אנשי מקצוע .

שירות מידע זה מבוסס על תוסף שמותקן בדפדפן, באמצעותו, בכל פעם שנתקלים במאמר שרוצים לדעת מה כתוב בו, לוחצים על הכפתור ושולחים אותו לפלטפורמת Summurai לסיכום.

צוות הפלפטפורמה קורא את המאמר הארוך ומסכם אותו היטב ב300-400 מילים.

הייחודיות של הפלפטפורמה (בתשלום) שמקבלים בנוסף לסיכום המאמר גם קובץ קול (Playlist) שבו קריין מקריא באנגלית את הסיכום בצורה ברורה) . כך תוכלו לשמוע את סיכום המאמר במהלך הנסיעה במכונית או במהלך ההליכה היומית שלכם.

סיכום גם של הרצאות בכנסים המובילים בעולם


במסגרת פלטפורמת Summurai  ניתן לקבל גם סיכומים  מכנסים מובילים בעולם

זהו השירות הראשון והיחיד בעולם שמביא עד אליכם גם את סיכום ההרצאות של הכנסים המובילים בעולם, לפלייליסט ממוקד, קצר ונוח, שאפשר לצרוך בקריאה+שמיעה..

מתוך הראיון עם טל פלורנטין היוזם והמפתח של Summurai :

"השאלה הראשונה שתמיד מתעוררת היא – "איך האלגוריתם שלכם מסכם?" התשובה פשוטה – הוא לא. אין אלגוריתם. השירות מבוסס כולו על בני אדם. הסיכום מבוצע מאחורי הקלעים על ידי סטודנטים אמריקאיים, וההקראה – על ידי קריינים מקצוענים. המערכת מנהלת שני 'מרקטפלייסים' של ספקי שירות, המספקים מענה לצורך, באמצעות ממשקי משתמש ייחודיים שנבנו עבורם.

מי קהל היעד הישיר של המוצר?

"התשובה המהירה היא "כולם", אבל כמי שעוסק בחוויית משתמש, אני הראשון שיצהיר שאסור לענות תשובה כזו. הקהל המפוקס יותר הוא אנשי מקצוע מקצוענים בתחומם, שצריכים להיות מעודכנים ושיש לשעה שלהם ערך מוגדר ומשמעותי. יזמים, יועצים, מנהלים, מעצבים, מרצים ועוד. לכל אלו – הצורך להישאר מעודכנים הוא מרכיב קריטי בעבודתם, ומאחר ולכל זמן מבוזבז יש מחיר, כלי עזר כזה,  ממשפחת כלי שיפור הפרודוקטיביות, הוא בעל ערך אדיר עבורם. "

Summurai
 נולד מתוך חוסר היכולת שלי להתמודד עם עומס המידע של המאה הזו

כאיש חוויית משתמש, אני נדרש לדעת הכל בקשת מאד רחבה של עולמות תוכן – טכנולוגיה, חדשנות, יזמות, עיצוב, כתיבה שיווקית, מודלים עסקיים, שוק הסטארטאפים, ועוד ועוד.

לאורך הדרך, נתקלתי בפלטפורמות Crowd Sourcing והתחלתי להיעזר בכוח עבודה משלים למשימות מיוחדות.

מתוך ההתמודדות עם העומס, ניסיתי את מזלי ונעזרתי במישל מהפיליפינים. המודל היה פשוט.  בכל פעם שנתקלתי במאמר שלא היה דחוף, אבל רציתי לדעת מה כתוב בו, שמתי קישור שלו בגוגל דוק וביקשתי ממישל לסכם את המאמר ולשלוח לי את הסיכום במייל.

כשהתחלתי לקבל את הסיכומים – ולא עמדתי בעומס שלהם גם, שמתי אותם בתיקיה בשם "סיכומים שצריך לקרוא"…. מתוך ההבנה שיש כוח עזר שיוכל לעזור לי, שכרתי את שירותיו של קריין אמריקאי. ביקשתי ממישל לשלוח אליו את הסיכומים, במקום אלי, וממנו – שישלח לי את הקובץ הקולי כMp3. 

כשהתחלתי לקבל את קבצי ה-MP3  ולשמוע אותם היתה תחושה אדירה של סיפוק. זה פשוט עבד.


  

התעדכן מאגר הקישורים השימושי "חיפוש מידע : שיטות "

  בסדרת מאגרי המק"ש ( מאגר קישורים שימושי)  שאני בונה באינטרנט מזה שנתיים , התעדכן היום מאגר המק"ש חיפוש מידע : שיטות . נוספו כ40...