חפש בבלוג זה

יום שבת, 27 ביוני 2020

אנציקלופדיות עירוניות מקוונות, המקרה של תל אביב




האנציקלופדיה העירונית של תל אביב חוגגת השנה 13 שנים לעלייתה לאינטרנט (אי שם ב-2007), וראוי להביע את הערכתנו לאחד ממאגרי המידע ההיסטוריים השיטתיים בישראל .

יש כמה אנציקלופדיות עירוניות טובות בעולם (ראו רשימה בהמשך)  אבל, זו של תל-אביב היא היחידה בעולם שמתעדכנת על בסיס יום יומי.

מטרת האנציקלופדיה העירונית לחקור פרקים בתולדות העיר ולהנגיש את המידע לקהל הרחב. 
את המיזם המקוון הזה מוביל דני רכט (קישור אודותיו).

 דני רכט  עובד על המיזם הזה מסוף 2002 (18 שנה) ומ-2007 האתר באינטרנט (13 שנה). 

"מדובר באנציקלופדיה עדכנית הכולל תחקיר היסטורי וגיאוגרפי על ערכים רבים האופיינים לעיר תל אביב" .

עיקר עבודתו של דני רכט בכתיבת ערכים שהוא יצר ובעריכת טקסטים של המשתתפים האחרים באנציקלופדיה העירונית המקוונת של תל אביב .

רוב עבודת האיסוף והתיוג עושים צוותי מערכת האנציקלופדיה. 


לאחר כמעט חמש שנות עבודה שהתמקדו בבניית ארכיון, גביית עדויות ואיסוף חומרים ויזואלים, עלה לאינטרנט בחודש יולי 2007 אתר תל אביב 100  המארח את האנציקלופדיה העירונית. במהלך הזמן הצטרפו אל דני רכט מיטב החוקרים בתחום תולדות העיר (היסטוריונים, אדריכלים, חוקרים ואנשי אקדמיה), נכתבו מאות ערכים בנושא. וכיום מהווה האנציקלופדיה  המקוונת  העירונית של תל אביב מקור מידע אמין וראשון במעלה בחקר תולדות העיר העברית הראשונה.


בסיס המידע של מערכת האנציקלופדיה המקוון הוא הגדול בעולם בתחומו ועשרות אנשי מקצוע נעזרים בו מדי שנה לכתיבת מאמרים, מחקרים, תיקי תיעוד ועוד.


בכל אחד מהערכים יש קישורים פעילים ומעודכנים ויש גם הפניות וקישורים פעילים בין הערכים.


לאנציקלופדיה העירונית של תל אביב נכתבים כל הזמן ערכים חדשים , לדוגמא : ערך חדש על בית הגימנסיה העברית "השלישי" מתפרסם היום באנציקלופדיה העירונית

ארגון המידע

כל פריט מידע או צילום היסטורי מתוייג עפ"י שכונות ואזורים וניתן להגיע אליהם באנציקלופדיה המקוונת באמצעות מתווה הנושאים/תגיות בדף הראשי ( ראו צילום) .  


כמו כן , ניתן לחפש באנציקלופדיה המקוונת במנוע חיפוש יעיל פנימי מבוסס גוגל.

 הניוזלטר החדש של האנציקלופדיה העירונית של תל אביב

לרגל האירוע של חגיגת הבר-מצווה לאנציקלופדיה העירונית המקוונת של תל אביב הם משיקים ניוזלטר חדש אותו הם ישגרו פעם בשבועיים או שלושה עם חדשות, עדכונים ומידע נוסף הקשור ליפו ותל-אביב, ישר לתיבת המייל שלכם. אתם מוזמנים להצטרף כאן:
http://eepurl.com/g7VTUf

  היקף המידע באנציקלופדיה המקוונת של תל אביב גדל מאוד. במרוצת השנים הצטרפו כותבים וקוראים נוספים

 צוות העורכים והכותבים :

 "האנציקלופדיה העירונית של תל אביב יפו בעריכת דני רכט ובהשתתפות חוקרי העיר, אדריכלים ואנשי אקדמיה: אדריכל אור אלכסנדרוביץ', פרופ' גדעון ביגר, פרופ' אדריכל אמנון בר אור, יוסי גולדברג, פרופ' רם גופנא, אדריכל שמואל גילר, יעקב יוסף הלחמי, פרופ' חגית הלפרין, שולה וידריך, אדריכל נחום כהן, יעקב שלמה לוי, הניה מליכסון, ד"ר ניר מן, עמית מנדלסון, פרופ' אדריכלית ניצה סמוק, שי פרקש, ד"ר ברוך רביד ואחרים."


 אנציקלופדיות עירוניות מקוונות אחרות בעולם


האנציקלופדיה המקוונת של העיר שיקאגו בארה"ב ( וגם פילדלפיה , ראו בהמשך) . מדובר על אנציקלופדיה שיטתית המכסה את כל ההיבטים התרבותיים וההיסטוריים הנוגעים לעיר שיקאגו , לדוגמא , הג'אז בתולדות העיר שיקאגו, תופעה תרבותית חשובה בתולדות המוסיקה .

הערכים באנציקלופדיה המקוונת של שיקאגו מאורגנים היטב עם קישורים פנימיים וקישורים בין הערכים . בהשוואה לאנציקלופדיה העירונית של תל אביב , רמת העדכון של הערכים איטית יחסית , אך מנוע החיפוש פועל היטב , מדוייק ומציג את כל מופעי החיפוש בצורה נכונה.





הדגש באנציקלופדיה זו הוא היסטורי-גיאוגרפי והערכים כתובים בצורה מאד מעמיקה על ידי מומחים שונים התורמים מזמנם לאנציקלופדיה מקוונת זו  כך לדוגמא , נראה הערך על "השפעת מלחמת העולם השנייה על  העיר פילדלפיה" .

מבחינה מידענית , מנוע החיפוש באתר פועל היטב עם פריסה נכונה ומדוייקת של מופעי החיפוש.

קישורים מועילים





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

לקט nידעני מס' 18 , 27 למרץ 2024

הלקט המידעני ה-18, כמו קודמיו, נועד להקנות לכם תמונת מצב מעודכנת של תחומי המידענות , ניהול התוכן , מנועי החיפוש והספריות והוא מבוסס על איסוף...