חפש בבלוג זה

יום רביעי, 27 במרץ 2024

לקט nידעני מס' 18 , 27 למרץ 2024


הלקט המידעני ה-18, כמו קודמיו, נועד להקנות לכם תמונת מצב מעודכנת של תחומי המידענות , ניהול התוכן , מנועי החיפוש והספריות והוא מבוסס על איסוף, זיקוק ותימצות של מאות מקורות מידע אחריהם אני עוקב קבוע..

היכן המידע של הלקטים הקודמים ? 

כל המידע המצטבר בלקטים התקופתיים מקוטלג ומתוייג בפורטל אינדקס הנושאים בתחומי המידענות וניהול התוכן באינטרנט  (קישור) 


בלקט הנוכחי :

 

צובר המידע מתעדכן ( אגרטור) של גוגל לנושאי פודקסטים


CORE  – אַגְרֶגָטוֹר של פרסומים בגישה פתוחה ( ד"ר יפה אהרוני )


כלי בינה מלאכותית למחקר והוראה ( האוניברסיטה העברית , ירושלים )


ג'מיני של גוגל , כמה נקודות מבט והתנסויות (פרו' עמיה ליבליך , ד"ר איתי גל, עמי סלנט)

 גוגל מציגה שלושה שיפורים לחווית החיפוש בדפדפן הכרום (Gadgety)





צובר המידע מתעדכן ( אגרטור) של גוגל לנושאי פודקסטים

"לגוגל מעולם לא הייתה באמת אסטרטגיה מצוינת לפודקאסטים, ומשאירה את משתמשי אנדרואיד לחפש אפליקציות של צד שלישי כדי לנהל את המנויים שלהם ולהשמיע פרקים חדשים. (גם אפליקציית הפודקאסטים העצמאית של אפל לא טובה במיוחד, אבל לפחות היא קיימת.) עכשיו נראה שלענקית החיפוש יש פתרון שאמור להקל על האזנה לפודקאסטים במכשירי גוגל ואנדרואיד שלכם".

צובר המידע ( האגרטור) של גוגל לנושאי פודקסטים (קישור)


ניהול ההגדרות של  Google Podcasts


    ניתן באמצעות גוגל-פודקאסטים לבצע הרשמה לפודקאסט המועדף ולהיות מנוי עליו , ניתן להוסיף הרשמות ולקבל התראות על פודקאסט חדש שנרשמת אליו .

נקבל רשימה של פודקאסטים מובילים. כל אחד  יראה רשימה שונה בהתאם להעדפותיו. למשל, הפודקסט "עושים היסטוריה" עם רן לוי נחשב לפודקסט פופולארי,  אבל ניתן לראות שיש כאן מגוון עצום.

אם נסתכל על הפודקאסטים הפופולריים כרגע ונלחץ על החץ, נגלה מגוון תחומים. נראה את הפודקאסטים המובילים בקטגוריה "חברה ותרבות", בקטגוריה "קומדיה", פודקאסטים מובילים בקטגוריה "חינוך," "היסטוריה לילדים", "חושבים טוב", פודקאסט להורות עם עינת נתן ועוד. כאמורקיים מגוון עצום של פודקאסטים, בכל תחום: טכנולוגיה, אמנות, בריאות, טלוויזיה וקולנועפשוט מכרה זהב.

אז בדומה לכל הכלים של גוגל, חייב שיהיה לכם חשבון גוגל על מנת להשתמש בשירות. יש אפשרות בהגדרות המתאימות לסנכרן את התקדמות ההאזנה בכל המכשירים שמחוברים לחשבון גוגל שלכם. תיכף נראה איפה מגדירים את זה. אבל אם למשל התחלתם להאזין לפודקאסט באמצעות המחשב ואז אתם יוצאים להליכה ורוצים להמשיך להאזין באמצעות הסלולרי, אם בחרתם את ההגדרה שזה יישמרתוכלו פשוט להמשיך בגוגל מאותה נקודה בה עצרתםניתן להאזין לפודקאסטים גם דרך גוגל במחשב, באמצעות אפליקציה שתורידו לסלולרי וגם מכל מסך אחר אליו תתחברו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

מקור וקרדיט : אדית שטיינברג


ראו גם :

מנוע חיפוש הטוב ביותר לפודקסטים



קישור 




 
דרך נוספת היא לגשת לאתר הפודקאסטים של ישראלפודקאסטר, ולחפש שם פודקאסטים מעניינים לפי מנוע חיפוש מתקדם או לפי קטגוריות מחולקות בצורה נוחה

קישור 


ראו גם :

youtube.com/podcasts






קישור

  

CORE  – אַגְרֶגָטוֹר של פרסומים בגישה פתוחה

הבלוג של ד"ר יפה אהרוני



 CORE    אַגְרֶגָטוֹר של פרסומים  בגישה פתוחה נוצר במטרה לאפשר כריית טקסט ונתונים של ספרות מדעית ובכך לתמוך  בגילוי מדעי  והוא משמש כמנוע חיפוש/ מקור לפרסומים מדעיים בתחומים שונים:  חינוך, תעשייה, ארגונים לא למטרות רווח,  ומשמש גם את הציבור הרחב.

לסקירה בבלוג של ד"ר יפה אהרוני ( קישור )

 ראו גם :



מה חדש בתחומי האַגְרֶגָטוֹרים, תמונת מצב 2018 ? ( עמי סלנט )

 יסודות באיסוף מידע בענף המידענות : אגרגטורים ותפקידם ( עמי סלנט )

רשימת צוברי המידע המתעדכנים ( אגרגטורים ) לתחום הרשתות החברתיות 


כלי בינה מלאכותית למחקר והוראה


ריכוז שיטתי  ומועיל מאד של מדריכים וכלים דיגיטליים היכולים לסייע רבות בתחומי המחקר והחקר המידעני ע"י רשות הספריות באוניברסיטה העברית בירושלים ( קישור


ג'מיני של גוגל , כמה נקודות מבט והתנסויות



החל מינואר 2024, מודל השפה Gemini ( מבוסס בינה מלאכותית) נגיש דרך אפליקציית ג'מיני. האפליקציה זמינה בחינם לשימוש אישי, וניתן להשתמש בה למגוון משימות, כגון: כתיבה, תכנון למידה יצירת תוכן.

ג׳ימיני של גוגל הופך להיות כלי שאני משתמש בו על בסיס יומי ..במיוחד ג׳ימיני אולטרה שמתחרה בהצלחה  רבה ביישום הבינה המלאכותית    ChatGPT של חברת  OpenAI

 בסקירה יש גם תובנות של פרופסור עמיה ליבליך  וד"ר איתי גל  בעקבות ההתנסויות שלהם בג'ימיני של גוגל

  לסקירה באתר "ידע וסקרנות דיגיטלית"


גוגל מציגה שלושה שיפורים לחווית החיפוש בדפדפן הכרום


 גוגל (Google) הציגה שלושה שיפורים לפיצ’ר החיפוש המובנה בדפדפן הכרום (Chrome) הפופולרי של החברה, בהם קבלת המלצות חיפוש בהתבסס על חיפושים דומים מאנשים אחרים, תצוגת תמונות בהשלמת החיפוש והמלצות חיפוש במכשיר סלולר גם כאשר קיים חיבור אינטרנט חלש.

לסקירה המלאה  

ראו גם :

·        Search the current site (חפש באתר)‏ - מאפשר לבצע חיפוש גוגל עבור האתר הנוכחי. אפשר גם לסמן טקסט וללחוץ על סמל התוסף, ואנטר... שימושי מאוד.

·        OneTab - מאפשר לאסוף את כל/חלק הכרטיסיות הפתוחות לתוך התוסף, מה שמקל על העומס... אפשר גם לשתף את הרשימות כדף אינטרנט, או לייצא לייבוא במחשב אחר וכדו'.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

התעדכן מאגר הקישורים השימושי "חיפוש מידע : שיטות "

  בסדרת מאגרי המק"ש ( מאגר קישורים שימושי)  שאני בונה באינטרנט מזה שנתיים , התעדכן היום מאגר המק"ש חיפוש מידע : שיטות . נוספו כ40...