חפש בבלוג זה

יום חמישי, 28 בדצמבר 2023

החיפוש מבוסס AI : שיפורים בפלטפורמת הבינה המלאכותית Perplexity

 



רקע 

מנגנון הבינה המלאכותית (AI ) של Perplexity שונה מצ'אט GPT.

הפלטפורמה החדשנית של Perplexity נותנת תוצאות יחד עם הקישורים למקור. 

התוצאות של Perplexity AI בהשוואה ל-ChatGPT Plus נמצאו מסוננות ( refined) יותר וכללו גם תוכן רלוונטי בכמה וכמה הקשרים עם קישורים נוספים  בתשובה . עם Perplexity, אתם יכולים לאמת את המידע ולציין אותם בעבודתכם.

לסקירה שכתבתי לפני חודש (קישור) . מדוע התחלתי להשתמש בתוסף של בינה מלאכותית בשם Perplexity AI?


מה התחדש לפני שבוע ? 

ה"אוספים"  Collections של Perplexity היא תכונה המאפשרת למשתמשים לארגן את פריטי השאילתות, שנמצאו באמצעות חיפוש הבינה מלאכותית AI,  במרחבי תוכן יעודים משלהם.  תכונה זו נועדה לשפר את חווית המשתמש על ידי הפעלת סיווג שרשורים לפי נושאים או פרויקטים, ובכך למנוע עומס יתר בחיפוש. תכונה חדשה זו מסייעת רבות לארגון המידע שמצאתם. יש גם הגדרות פרטיות מתכווננות, המאפשרות למשתמשים לבחור אילו אוספים נשמרים פרטיים לעומת משותפים לציבור. 

קישור What is Perplexity collections?




רשימת מנועי חיפוש וכלי חיפוש 2023: רשימה שימושית ( מעודכנת)

 


 מה חדש ?

·       נוסף פרק חדש ונרחב אודות מנועי חיפוש מבוססי בינה מלאכותית

·       ועוד מנועי חיפוש מועילים בתחומי המחקר האקדמי בעולם

לרשימה המעודכנת באתר " ידע וסקרנות דיגיטלית"

כל עולם החיפוש באינטרנט במקום אחד ומאוחד

https://www.amisalant.com/?p=23071

 


יום חמישי, 21 בדצמבר 2023

הרשת החברתית ת'רֶדְס (Threads) עולה על דרך המלך

 


רשת ת'רֶדְס  (Threads) למי מכם שלא יודע מה זהמדובר באפליקציה הזהה לטוויטראבל מבית מארק צוקרברג, כלומר אפליקציה שאמורים לכתוב בה משפטים קצרים. וזהו, פחות או יותר. ת'רדס עלתה לאוויר בחודש יולי 2023.

אני משתמש בת'רדס מאז יולי 2023 , ועד לפני שבוע  כיכר השוק שם הייתה קצת ריקה , אבל בשבוע האחרון אני רואה כי עוקבים חדשים בהמוניהם מצטרפים כל הזמן וגם תכנים מעניינים .

מה קרה ?

שני תהליכים גרמו לכך. האחד הרשת החברתית הגיעה לראשונה לאירופה ונוספו מעל 100 מיליון משתמשים חדשים , והגורם השני הממשק של רשת ת'רֶדְס  במחשב השולחני השתפר מאד . סרגל הניווט מאד מקל על ההתמצאות , סרגל הניווט הועבר לראש העמוד, מה שמקל על מציאת התכונות השונות של Threads.

 תכונה נוספת  : אפשר עתה להציב תגיות נושא לכל פוסט ואפילו משפטי מפתח שישמשו כתגיות נושא . כיוון הכתיבה בעברית  RTL עובד עתה תקין בת'רדס  ואפשר לכתוב עד 500 מילים בכל פוסט.

לאט-לאט: ת'רדס הופכת לרשת מבוזרת

ת'רֶדְס  (Threads)   המתחרה של X  (טוויטר ) מבית מטא ( צוקרברג )  החלה לבחון אינטגרציה עם ה-Fediverse - יקום של רשתות חברתיות שיכולות לתקשר אחת עם השנייה. תוך שנה הפלטפורמה תאפשר למשתמשים לנטוש אותה ביחד עם העוקבים שלהם (מקור).

 הנחיות הצטרפות לת'רדס ( באנגלית) 

הפינה שלי  ברשת ת'רדס ( קישור )




יום שלישי, 12 בדצמבר 2023

מנוע החיפוש החדשני של גוגל SGE : תמונת מצב , דצמבר 2023


לאחרונה  גוגל רשמה פטנט חדש למנוע החיפוש החדשני שלה SGE .

הפטנט שניתן לגוגל מתאר כיצד פועלת חוויית יצירת החיפוש החדשה של גוגל SGE  (מקור)

גוגל מפתחת במשך שנים מודלים גדולים של שפה, אך השאירה אותם מאחורי הקלעים לשימוש פנימי בלבד ולא שחררה אפליקציות כאלה עד ההצלחה המסחררת של ChatGPT, שלפי דיווחים גרמה ללחץ אדיר בחברה לשחרר מוצרים באופן ציבורי כדי שלא תאבד את ההובלה שלה בתחום החיפוש. גם כעת, נראה שגוגל עדיין עושה זאת באופן הדרגתי,  אך מנוע החיפוש  SGE לא פתוח עדיין לקהל הרחב. (מקור ).

בגישת החיפוש הרגילה, כפי שקיימת עד היום, הסתמכנו על הזנת שאילתות חיפוש וקבלת תוצאות דף מותאמות. עם זאת, SGE מציג דרך חדשה של חיפוש, המאפשרת לנו לחקור ולמצוא מידע באופן יעיל, מהיר והרבה יותר קל. לא רק זה, אלא שה-SGE יכול להתאים את המידע, באופן אישי כלפינו ולהעדפות שלנו או בהתאם למיקום שלנו, בצורה שתרגיש לנו ממש כאילו יש לנו "עוזר אישי" חדש .

עם SGE, הדרך שבה נחפש מידע עומדת להיות טובה יותר. בניגוד לגישת החיפוש שאנו רגילים אליה, SGE מביא אל השולחן דרך מתקדמת ומבוססת על טכנולוגיה חדשה (ואף מרתיעה, יש שיגידו), המסייעת למצוא את המידע שאנחנו צריכים מהאינטרנט, בתוך שבריר שנייה.

במקום להסתמך אך ורק על נתונים  גוגל רתמה את כוחו של מודל שפה גדול בשם PaLM 2, שהוא רשת עצבית מלאכותית.

 PaLM 2 הוכשר על כמות עצומה של נתונים, מה שמאפשר לו להבין הן את התוכן והן את השאילתות בצורה מקיפה יותר. על ידי השימוש במודל AI המתקדם של גוגל, SGE  מסוגלת כיום לספק תוצאות מדויקות יותר ואף להציע שיפורים לשיפור חוויית החיפוש של כל אחד מאיתנו.

חשוב לציין: SGE לא מחליף את האינדקס הקיים של גוגל.

במקום זאת, הוא משלים אותו על ידי השלמת תוצאות החיפוש עם התובנות והיכולות של מודל PaLM 2. שילוב זה מבטיח שהמשתמש יקבל מגוון רחב יותר של מידע רלוונטי המותאם לצרכים שלו.

מקור וקרדיט :

מאמר של אייל רחמים בבלוג שלו


הבנת הקשר: כאשר אתם כותבים שאילתת חיפוש,   SGE לא מסתכל רק על מילות המפתח; הוא מנתח את ההקשר מאחורי החיפוש שלכם. לדוגמה, אם אתם מחפשים  מסעדות איטלקייות בכפר סבא-רעננה  אז   SGE ישקול גורמים כמו המיקום הנוכחי שלכם, השעה ביום והעדפות האוכל בעבר שלכם כדי לספק לכם המלצות למסעדות  איטלקיות שככל הנראה יהיו מתאימות יותר לכם.

תכונה חיונית נוספת של SGE היא היכולת שלה להתאים אישית חוויות חיפוש על סמך העדפות המשתמש והתנהגויות. הוא משלב תוכן שנוצר על ידי משתמשים, כמו ביקורות של לקוחות (  (REVIEWSבתוצאות החיפוש.

מקור


 הפיתוח של SGE הוא עדיין במעבדות הפיתוח של גוגל וכ100 מיליון משתמשים בארה"ב ובהודו משמשים " שפני ניסיון ", ועל סמך המשובים שלהם מעבדות גוגל מתאימות  את הפיתוח העתידי של SGE שצפוי להיות משמעותי לכולנו . 







 

 

 

התעדכן מאגר הקישורים השימושי "חיפוש מידע : שיטות "

  בסדרת מאגרי המק"ש ( מאגר קישורים שימושי)  שאני בונה באינטרנט מזה שנתיים , התעדכן היום מאגר המק"ש חיפוש מידע : שיטות . נוספו כ40...