חפש בבלוג זה

יום חמישי, 28 באפריל 2022

לא בכדי רכש אילון מאסק את טוויטר – האלגוריתם של טוויטר הוא היעיל והמועיל ביותר למידענים, למנהלי תוכן , ולאנשי מקצוע

 

"מאסק אמר כי בכוונתו להפוך את החברה לחברת קוד־פתוח ולפרסם את הקוד והאלגוריתמים של הרשת השולטים בתוכן, כדי להגביר את השקיפות בה."

מדוע האלגוריתם של טוויטר יעיל יותר מפייסבוק ?  

אלגוריתם ההמלצות של יוטיוב נחשב לאחד המתוחכמים והיעילים בשוק. הוא לוקח בחשבון שורה של משתנים – כולל קליקים, זמני צפייה, לייקים ודיסלייקים, תגובות וגם איכות הצפייה עצמה.

נכון לעכשיו, ציר הזמן של טוויטר מדגיש את הציוצים המובילים ש"החמצת " בזמן שהיית בחוץ. טוויטר מציגה במשולב  גם ציוצים מחשבונות שהמשתמש כבר עוקב אחריהם-בסדר כרונולוגי הפוך.

מקדם היעילות הגבוה של טוויטר נובע מכך שפוסטים של חברים בטוויטר יראו  , לעתים את הציוצים שלך, גם אם הם לא עוקבים אחריך בעצמם.

מקור



 אחוז השימוש בטוויטר בישראל נמוך משמעותית יחסית לפייסבוק, ב-2015 היחס עמד על 5% לעומת 91%. אך למרות זאת, בין אנשי המקצוע , מומחי האינטרנט והעיתונאים רשת טוויטר היא יותר משמעותית וכנ"ל גם לעבדכם הנאמן .

 בטוויטר יש מידע מקצועי הרבה יותר ממוקד בתחומי המידענות , החינוך והאמנות בהשוואה לפייסבוק וגם לרשתות אחרות כמו לינאקדין .

 

לא בכדי החליטו לפני שנה אנשי האתר המרתק אלכסון לרדת מפייסבוק ולהישאר רק בטוויטר ( במקביל הם חיזקו את מערכת הניוזלטרים שלהם).

 

טוויטר היא רשת חברתית יותר ממוקדת וגם הפצת מידע מקצועי בה , לכן , בדרך כלל יותר ממוקדת .

בקבוצת הפייסבוק שאני מנהל ( ניהול תוכן דיגיטלי עם 8,000 חברים) הגיע שיעור הצפייה  הממוצע ל6% .

 בדף הטוויטר שלי הגיע שיעור הצפייה  ל28%.

 


צוברי מידע (אגרגטורים) : היתרונות של רשימות טוויטר (LIST)

לטוויטר יש מנגנון צבירה דיגיטלי מעולה הנקרא LISTS המאפשר לכם למיין באופן אוטמאטי את המידע המקצועי הזורם לשם עפ"י נושאים וקטגוריות .

אחרי שקבעתם בטוויטר לאיזה צובר מידע דיגיטלי  (LIST) שלכם יזרום מקור המידע המועיל שזיהתם, תקבלו באותו צובר (LIST) עדכונים שוטפים מאות מקור  וגם ממקורות מידע נוספים המתמחים בנושא .


צוברי המידע ה-LIST  הנושאיים הוגדרו מראש על ידי בטוויטר על פי נושאים קישור

ואם מחר אני רוצה , לדוגמא, לדעת מה חדש בתחום הלמידה מרחוק (תחום התמחות נוסף שלי הרבה שנים) אז אני נכנס בטוויטר  לLIST של e-learning  ורואה את רצף העדכונים בנושא למידה מרחוק מהיומיים האחרונים או היום האחרון .

 הנה קישור ישיר לצוברי המידע הנושאיים שלי (LISTS) בטוויטר :

קישור





TweetDeck
 

 הכלי המידעני הזה יאפשר לכם לתזמן ציוצים ולעקוב אחר שימושי האשטגים בתוך טוויטר זהו כלי מידעני חופשי שפותח ע"י צוות טוויטר

 אפשר לייצור באמצעות TweetDeck במסך אחד ומאוחד מספר טורים של איסוף מידע עפ"י מילות מפתח .  קישור

  




יום שלישי, 26 באפריל 2022

המטרות הנעות של "הצלף המידעני": לוחמה בעולם ההונאות, חימוש בכלי איתור ומעקב, וכתישה לעומק הרשתות החברתיות

 


אחד מימי העיון הכי מרתקים בכנס מידע 2022  הקרוב ,הכנס ה36 במלון הילטון , תל אביב , 8-9 למאי 2022 

יו"רים:

 דזירה חלוזין-רובין - DesiredINFO בלשות ברשת, מידענות מחקרית, ניהול ואוצרות תוכן

 עמי סלנט - מידען עצמאי, עורך ומייסד המיזמים והמאגרים: "ילדים בשואה", פורטל הגורם האנושי ו"רגעים היסטוריים"

ביום העיון נתוודע למקרי הונאה ומידע מסולף בזירות מגוונות ובהתאמה נצייד את הקהל בחשיבה אסטרטגית, כלים, שיטות ודרכים בחקירת מצגים חשודים - לצורך אבטחת ההתנהלות האישית והמקצועית. צריכה נכונה של מידע לצד אבחון המקורות החשודים ומצגי שווא, הקניית כלים לאבחון וזיהוי של טקטיקות הסוואה, התחמקות, סממנים, תמרורי אזהרה ודפוסי התראה במצג שלפנינו.

מומחים/יות מזירות מגוונות יציגו דוגמאות למצג או לאישיות - הניתנות לפיענוח, לחשיפה, להרמת מסך, לניתוח ולעיבוד המידע אודותיהם. נתמקד בפיצוח מידע מסביב לשעון על בסיס חשיבה חקרנית, כלים, אסטרטגיות ופלטפורמות חדשניות.

 לצד מצגי הכלים והאסטרטגיות, תוצג התמקדות ייעודית ביעילותן של הרשתות החברתיות באינטרנט, לרבות מצג כלים דיגיטליים, כלים להפצת מידע דיגיטלי ויעילותם, "בליץ חקרני", לסימון "עילית" הרשתות החברתיות - שבאמצעותן ניתן לשאוב את המידע הנדרש ולהפיק תוצרים לצד תועלות מקצועיות.

 

"כדי לתפוס נוכל, צריך לחשוב כמוהו"

אדוה דדון, כתבת תחקירים ומגישה, חדשות ערוץ 12

11:15-11:40            

מניפולציות רגשיות במידע המופץ ברשת

חנן כהן, מנהל האתר "לא רלוונטי" לבדיקת שמועות אינטרנט ומכתבי שרשרת

11:40-12:10             

תמרורי אזהרה בעולם חדלות הפירעון

עו"ד רואי נגריס, נגריס ושות' משרד עורכי דין

12:10-12:50             

קורים של משי, חברות של קש – מידענות חקרנית בסין

רן בולדור, Boldor Webint

12:50-13:10            

"אני צח כשלג, זה אפילו כתוב בוויקיפדיה" - הצדדים האפלים של האנציקלופדיה השיתופית

דריה קנטור, עמותת ויקימדיה ישראל

13:10-14:30             

הפסקת צהריים

מושב ג':

       

מידענות חקרנית וכתישה לעומק הרשתות החברתיות

14:30-15:00    

        

"הנוכל במסכה" – איך גילינו מי עומד מאחורי קמפיין הפישינג?

אברומי שרייבר, מייסד Webint Master ו - Tradint.io

15:00-15:30

       

שונאים עלינו: על קבוצות שנאה ושאר דברים "נחמדים" בחסות המדיה החברתית

אמיר פליישמן, מנכ"ל חברת סיקום גלובל.

 

15:30-16:00             

מודיעין עסקי כאחד ממוקדי הבעירה לאנליסט המידע

ד"ר נחום שילה, חברת GLOBALOSINT

16:00-16:30            

איתור ותיקוף מידע עסקי במדינות ללא תרבות תיעוד אלקטרוני

גבריאל חיון, מנכ"ל המכון הדיפלומטי

 

16:30-16:40             

הפסקת קפה

16:40-17:00            

יעילותן של הרשתות החברתיות בהפצה וקבלת מידע – מקרה קבוצת DNA

רונית נחמיה, מפקחת על מגמת מידע ונתונים Data Analysis

נעמה מרוז, עורכת התוכן של המגמה מידע ונתונים

 

17:00-17:20           

פורסים רשתות ולוכדים מידע – בליץ חקרני לעומק הרשתות החברתיות

דזירה חלוזין רובין, DesiredINFO בלשות ברשת, מידענות מחקרית, ניהול ואוצרות תוכן

 

קהל יעד  

מידענים, אנליסטים, חוקרים, עורכי דין, מורים ומרצים בתחומי המידענות והמידע הדיגיטלי, מנהלי תוכן, עורכי תוכן, מנהלי מדיה, חוקרי מדיה, מנהלי קהילות, מנהלי חדשנות דיגיטלית, כתבי דיגיטל, יזמי חדשנות והייטק בעולם הספורט, מנהלי מודיעין עסקי, תחקירנים, ספרנים, מנהלי ספריות ומרכזי מידע, יחידות חוקרות בגופי הביטחון, חוקרי עבירות ופשעי מחשב, קב"טים, מנב"טים.

 

לתכנית המלאה ( קישור)

 



יום חמישי, 21 באפריל 2022

המבחר שבנבחר : ספרי העיון הכי נצפים בחודשים פברואר-אפריל 2022

 


 

מאגר המידע :ספרי עיון חדשים התעדכן באופן שיטתי לאחרונה ונוספו הרבה ספרי עיון חדשים למסד הנתונים .  

 תת-המאגר מכסה באופן שיטתי את כל ספרי העיון החדשים שיצאו לאור בישראל בשנה האחרונה, במרבית תחומי הדעת : חינוך, פסיכולוגיה ,הסטוריה , סוציולוגיה , מדעים , בריאות ועוד .

מערכת האיסוף מסוג WEB CRAWLER  מעבירה את הממצאים לידי הפלטפורמה  הממוחשבת של תת-המאגר מסוג  RAINDROP.IO. כל פריט מידע לגבי ספר עיון חדש עובר מיפתוח (מילות מפתח/תגיות) . לתת -המאגר "ספרי עיון חדשים" יש מנוע חיפוש יעיל וניתן גם לדלות את המידע על פי  מילות המפתח/תגיות.

 

לסקירה אודות ספרי העיון הנצפים ביותר


יום ראשון, 10 באפריל 2022

YouTube מתכננת להקים פלטפורמה ייעודית לפודקאסטים ועוד התפתחויות בתחום

 

 

נוכח עליית חשיבות של הפודקאסטים בשנתיים האחרונות, החלו מנהלי ומפתתחי ouTube  להקים ערוץ מרכזי של פודואסטים בכתובת הבאה : youtube.com/podcasts ( עדיין לא ניתן לגשת  לכתובת זו כרגע) .

הערוץ, שיכלול מיליוני פודקאסטים עפ"י תגיות ונושאים , יכלול גם  הטמעת עדכוני RSS של פודקאסטים ישירות, עם אופציה של פודקאסטים מקודמים עם תמונות ממוזערות וגם יכולת שמירת הפודקאסטים בספריות דיגיטאליות על פי נושאים.  

כל אלו שיעלו פודקאסטים יקבלו גם מערכת Analytics מלאה לניתוח ופילוח ההאזנות לפי משתמשים  ועוד..

מקור  .

ראו גם :

גוגל : צובר המידע הדיגיטלי של פודקאסטים



קישור

ניהול ההגדרות של  Google Podcasts


    ניתן באמצעות גוגל-פודקאסטים לבצע הרשמה לפודקאסט המועדף ולהיות מנוי עליו , ניתן להוסיף הרשמות ולקבל התראות על פודקאסט חדש שנרשמת אליו .

נקבל רשימה של פודקאסטים מובילים. כל אחד  יראה רשימה שונה בהתאם להעדפותיו. למשל, הפודקסט "עושים היסטוריה" עם רן לוי נחשב לפודקסט פופולארי,  אבל ניתן לראות שיש כאן מגוון עצום.

אם נסתכל על הפודקאסטים הפופולריים כרגע ונלחץ על החץ, נגלה מגוון תחומים. נראה את הפודקאסטים המובילים בקטגוריה "חברה ותרבות", בקטגוריה "קומדיה", פודקאסטים מובילים בקטגוריה "חינוך," "היסטוריה לילדים", "חושבים טוב", פודקאסט להורות עם עינת נתן ועוד. כאמורקיים מגוון עצום של פודקאסטים, בכל תחום: טכנולוגיה, אמנות, בריאות, טלוויזיה וקולנוע. פשוט מכרה זהב.

אז בדומה לכל הכלים של גוגל, חייב שיהיה לכם חשבון גוגל על מנת להשתמש בשירות. יש אפשרות בהגדרות המתאימות לסנכרן את התקדמות ההאזנה בכל המכשירים שמחוברים לחשבון גוגל שלכם. תיכף נראה איפה מגדירים את זה. אבל אם למשל התחלתם להאזין לפודקאסט באמצעות המחשב ואז אתם יוצאים להליכה ורוצים להמשיך להאזין באמצעות הסלולרי, אם בחרתם את ההגדרה שזה יישמרתוכלו פשוט להמשיך בגוגל מאותה נקודה בה עצרתם. ניתן להאזין לפודקאסטים גם דרך גוגל במחשב, באמצעות אפליקציה שתורידו לסלולרי וגם מכל מסך אחר אליו תתחברו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

מקור וקרדיט : אדית שטיינברג


 ראו גם: 

האזנה לפודקאסטים באמצעות Google Podcasts - Android

ראו גם :

נוכח החשיבות שהולכת וגדלה של פודקסטים גם בישראל וגם בעולם , החלו בגוגל להתייחס לכך ברצינות ובקרוב יופיעו בתוצאות החיפוש שלכם פודקסטים נבחרים הקשורים לשאילתא/בקשת החיפוש .

נראה שגוגל כבר מפעילה באופן ניסיוני פנל/לוח מידע בצד ימין או שמאל של מסך תוצאות החיפוש ובו מידע על הפודקסט שהכי רלבנטי בחיפוש Google.

 למידע נוסף

ההתרחבות האדירה של עולם הפודקאסטים להאזנה/השמעה באינטרנט הביא להתפתחות מנועי חיפוש ייעודים ויעילים לאיתור פודקסטים על פי נושאים או קטעי האזנה/רצועות שמיעה של פודקסטים .

מנוע החיפוש של גוגל לא נתן עד כה מענה טוב לאיתור פודקסטים ועל כן התפתח לפני שלוש שנים מנוע חיפוש יעודי לפודקסטים בשם   LISTEN NOTES

 

לסקירה המלאה בבלוג המידעני של עמי סלנט

 מנוע החיפוש הטוב ביותר לפודקסטים - Listen Notes

 דרך נוספת היא לגשת לאתר הפודקאסטים של ישראלפודקאסטר, ולחפש שם פודקאסטים מעניינים לפי מנוע חיפוש מתקדם או לפי קטגוריות מחולקות בצורה נוחה

מה זה פודקאסט?



פודקאסט הוא מעין תכנית רדיו, המופץ באינטרנט וניתן להאזין לו בכל זמן ובכל מקום. ניתן להאזין לפודקאסט דרך הסלולארי ודרך המחשב. התוכניות מוקלטות וזמינות בכל עת. מכיוון שקל מאוד לייצר פודקאסט ואנשים רבים כבר הרימו את הכפפה, ניתן למצוא היום מגוון עצום של נושאים להאזנה בחינם, בכל זמן שתחפצו: בעת הליכה, אימון ספורט, נסיעה באוטו או ישיבה מרווחת בבית. ההאזנה לפודקאסט מאפשרת לכם לנצל את הזמן כדי להקשיב לכל נושא שמרתק אתכם, כל נושא שתרצו לרכוש בו ידע נוסף

 


מבחן דרכים : Perplexity מול ChatGPT

  מאת: Amanda Caswel  א.  שאלת מחקר מורכבת Perplexity : פלטפורמת   Perplexity דולה עדכונים אחרונים, מצטטת מחקרים ומאמרים ממקורות אמינ...