חפש בבלוג זה

יום שלישי, 19 בנובמבר 2024

חקר החשיפה ברשתות חברתיות , תמונת מצב נובמבר 2024


מזה  כ9 שנים אני עוקב וחוקר את המאפיינים וההתפתחויות של רשתות חברתיות באינטרנט , גם באמצעות כמה וכמה קבוצות פייסבוק ודפי פייסבוק שאני מנהל,  וגם בעזרת עמיתים שמנהלים גם הם דפים וקבוצות בפייסבוק וגם באמצעות חשבונות שלי בטוויטר , לינקאדין ובאינסטגרם.

   חשיפה אורגנית היא כמות הגולשים שנחשפו לפוסט שלך מבלי שהשקעת בכך כסף. כלומר זוהי החשיפה הטבעית של פייסבוק.

טווח החשיפה האורגנית  צנח ב-62% תוך 3 שנים בלבד. תור הזהב של המדיה החברתית שבו כל פוסט הגיע לעוקבים ולקהל היעד שלך הולך ודועך (מקור) .

 

כשאתם מייצרים פוסט ומפיצים אותו ברשת החברתית , פייסבוק חושפת אותו לאחוז קטן מהחברים או העוקבים שלכם (אוכלוסיית המדגם) כדי לבדוק את טיבו. בהתאם לתגובה שלהם המערכת מחליטה אם להמשיך לחשוף אותו לאנשים נוספים.


· טווח החשיפה Organic reach לפוסטים של פייסבוק כל הזמן בירידה. הטווח הממוצע לפוסט אורגני בפייסבוק יורד ל – 2.27%(בסוף 2019 הוא עמד על 5.5%, ושנה לפני כן היה 7.7%)

2.27% average organic reach.

·       המשמעות היא , מעט מאד חברים ועוקבים , נחשפים למה שאתם כותבים בדף הטיים-הליין ( הדף האישי) שלכם בפייסבוק!!

·       לעומת זאת , החשיפה האורגנית ברשת לינקאדין  קפצה והיא בסביבות 6.4%  ,כלומר, יותר עוקבים רואים את הפוסטים שלכם בלינקאדין .

·       בשנה האחרונה רואים  בלינקאדין יותר ויותר פוסטים של מידע מקצועי ולא רק פוסטים של הצעות עבודה וחיפושי עבודה . גידול של 22% בכמות החשיפות שנוצרו בתוך הפלטפורמה של לינקאדין.  

·       טוויטר : שינויי האלגוריתם של טוויטר הפחיתו את טווח החשיפה האורגנית , והיא כיום בסביבות 1% !!

·       TikTok זוכה לחשיפה האורגנית הגבוהה ביותר מכל הפלטפורמות, עם ממוצע של 18%, בהשוואה ל-5% של אינסטגרם .

·       YouTube כפלטפורמה נחשבת כמעולה לחשיפה אורגנית לטווח ארוך. מערכת החיפוש שלה מסייעת למשתמשים למצוא תוכן גם לאחר שהוא פורסם במשך זמן מה. 65% ממשתמשי YouTube נוהרים לפלטפורמה שלה כדי ללמוד משהו או לפתור בעיה, וזו הסיבה שסרטונים חינוכיים מצליחים וזוכים לחשיפה אורגנית גבוהה מאד יחסית. מנגנון הערוצים  במעקב של  יוטיוב מסייע לכך רבות .

 

השינויים האחרונים באלגוריתם של פייסבוק מבוססים על מדידה של האינדקטורים הבאים :

 

·       אינטראקציות משמעותיות (shares)

·       תשובות

·       לייקים ותגובות

·       קישורים משותפים ב-Messenger

האינדיקטורים הללו נכללים לאחר מכן בסדר הפוסטים ובאופן הצגתם כדי להבטיח טוב יותר רלוונטיות למשתמשים.

מקור

השינויים הללו לא הביאו  בהכרח לשיפור המצב מבחינת המשתמשים , והחשיפה האורגנית בפייסבוק יורדת כל הזמן .


בשנת 2012, טווח החשיפה האורגני של דף פייסבוק ממוצע היה סביב 16 אחוזים; במילים אחרות, 16 אחוז מהאנשים שעוקבים אחר הדף שלך יראו את הפוסט החדש שלך, בממוצע.

בימים אלה, טווח ההגעה/החשיפה הממוצע קרוב יותר ל2.7% אחוזים ובקבוצות פייסבוק הוא עוד  הרבה יותר נמוך !!

 


    מה ניתן לעשות מבחינתכם כמשתמשים רגילים שאין להם תקציב לחשיפה בתשלום ( כמו לחברות וארגונים ) ?

·        הכלל מס' 1 להגברת החשיפה בכל הרשתות החברתיות הוא יצירת מעורבות רציפה (Engagement)  אחרי מי שאתם עוקבים אחריו  למשך שנה לפחות . כלומר , Engagement על יד לייקים ושיתופים כל הזמן אחר אותו משתמש .

 

·       כאשר האלגוריתם מזהה רצף של    Engagement במשך שנה אתה תמשיך לראות פוסטים של מי שבחרת לעקוב אחריו.

 

·       כלל מס' 2 ( מהצד שלכם ) : הפוסטים שלך ברשתות החברתיות צריכים להיות  מאוד מחדשים ומרעננים  כל הזמן, עם  VISUALS מושכים. זהו  אחד מאותם כללים שקל יותר לומר מאשר לעשות ( מקור ),   אבל יש כאלו שמצליחיםלדוגמא ורדית חרצית בפייסבוק או ד"ר לירז מרגלית  בלינקאדין.  או פרופסור דונלנד קלארק בלינקאדין

 

סיכום

האפקטיביות של הפצת תכנים מקצועיים ברשתות חברתיות היא נמוכה למדי , במיוחד בפייסבוקעדיין,  הניוזלטרים הוותיקים והבלוגים אפקטיביים יותר להפצת מידע מקצועי כי הם מגיעים  ל30% מן המשתמשים בהשוואה ל2- 6 אחוזים ברשתות חברתיות 


תגובה 1:

  1. אז, הבלוג שלי זוכה לחשיפה יותר גבוהה מהפרסומים ב- FB.

    השבמחק

בעיית התכנים המיוצרים ע"י AI באינטרנט וההתמודדות מנוע החיפוש של גוגל

  רקע  הנתונים מבהירים שכבר עכשיו יותר ממחצית מתעבורת הנתונים ותוכני האינטרנט אינה אנושית, אלא מבוססת על בוטים של AI  .. אחת החברות הבודדות ...