חפש בבלוג זה

יום רביעי, 29 בינואר 2025

השוואה בין מודל השפה המתקדם של ג'ימיני Advanced pro 1.5 בגוגל לבין מודל השפה הסיני DeepSeek


ערכתי כמה וכמה חיפושים , בנושאים שאני בקי בהם,  במודל השפה המתקדם של ג'ימיני  
Advanced pro 1.5 לעומת מודל השפה הסיני החדש DeepSeek שכולם מתפעלים ממנו ולא כצעקתה .

 הנושאים שחיפשתי :

·       השפעת מערכות למידה מקוונות מסוג LMS על מוטיבציה של סטודנטים ותלמידי תיכון

·       רשתות חברתיות ולמידה בכיתה

·       סמארטפונים בכיתה , יתרונות וחסרונות

·       למידה היברידית כשיטת הוראה

המסקנות

חיפושי המידע (שאילתות) היו כולם בשפה האנגלית. 

בכל אחד מהנושאים היו התוצאות שקיבלתי בג'ימיני של גוגל ( גרסת PRO- מינוי חודשי) הרבה יותר מגובשות ומעמיקות בהשוואה למודל שפה הסיני  DeepSeek

הסיכומים שקיבלתי בג'ימיני הוצגו בצורה יותר נכונה, וגם ביקשתי מקורות מידע מעודכנים בנושא  שהוצגו בפני.

 כאמור , הסיכומים של DeepSeek  היו פחות מעמיקים 

מודל השפה הסיני DeepSeek כבר נוסף למנוע החיפוש you.com

 



פלטפורמת החיפוש מבוססת בינה מלאכותית  
you.com (גרסת PRO )  כבר הוסיפה את מודלי השפה הסינית DeepSeek’s R1 and V3 לשכבות החיפוש שלה .



 אודות you.com


You.com הוא מנוע חיפוש המשלב תוצאות חיפוש באינטרנט באמצעות קטגוריות של אתרים ובינה מלאכותית, זאת בניגוד למנוע חיפוש מסורתי שמציג רק רשימה של קישורים.

 כתובת באינטרנט : 

https://you.com

 

בשנת 2020, ד"ר ריצ'רד סוצ'ר עזב את תפקידו כמדען הראשי של חברת   Salesforce   כדי להמשיך את שאיפתו ארוכת השנים לבנות מנוע חיפוש, שהוא קרא לו  you.com


ראשית צריך להבהיר שלא מדובר בצ'אטבוט  מודל שפה כמו ג'מיני  או  GPT4o ואחרים אלא במנוע חיפוש הרותם לעזרתו שורה של צ'אטבוטים קיימים ( מודלים של שפה) ומפעיל בנוסף הליכים של איחזור מידע טקסטואלי.

בניגוד לצ'אטבוט כגון  CHATGPT מערכת חיפוש מבוססת AI  מיישמת אלגוריתמים שונים כדי לקבוע את הרלוונטיות של כל פריט באינדקס לשאילתת המשתמש. זה יכול לכלול גורמים כמו התאמת מילות מפתח, ניתוח סמנטי, ניקוד רלוונטיות ומודלים של למידת מכונה שאומנו  על פי נתונים מצטברים. 

מערכות AI מקצות ציון רלוונטיות לכל פריט מידע , מה שעוזר בדירוג סדר תוצאות החיפוש. פעולות איחזור מידע כאלו מתבצעות ע"י מנוע החיפוש you.com.

 YOU.COM מנוע התשובות

למנוע התשובות you.com תשתית בינה מלאכותית חדשנית.

יש בו ארבע אפשרויות מובנות לשימוש:

Smart Quick, reliable responses

Genius Solve multi-step problems

Research In-depth topic explorations & comparisons

Creative Transform your ideas into stunning visuals

בנוסף, רכישת מנוי מאפשרת בנוסף גישה למספר תשתיות בינה מלאכותית כגון ChatGPT4o, Claude 3 OPUS, Command R+   ועוד.

 מקור וקרדיט :

מנועי חיפוש  מבוססי AI : מדוע כדאי לכם להשתמש במנוע החיפוש  המעולה you.com

 


יום שלישי, 21 בינואר 2025

מבחן דרכים : Perplexity מול ChatGPT

 

מאת: Amanda Caswel

 א. שאלת מחקר מורכבת

Perplexity : פלטפורמת  Perplexity דולה עדכונים אחרונים, מצטטת מחקרים ומאמרים ממקורות אמינים. הממצאים כוללים תאריכים וקישורים, מה שהופך אותה לאידיאלית למטרות מחקר מקצועיות או אקדמיות.

ChatGPT: ChatGPT מספק סיכום ממצה היטב וכולל ציטוטים, אך המידע לא היה מפורט כמו מה שסופק על ידי Perplexity. למרות שהממצאים כללו שיחה מעניינת , היא חסרה את החדשות והעדכונים העדכניים ביותר בנושא.

הזוכה: Perplexity עבור שאלות מחקר מורכבות

 

ב. סיכום מאמר חדשותי

 Perplexity: פלטפורמת הבינה המלאכותית Perplexity מסכמת במהירות כמה כתבות חדשותיות עדכניות ומספקת קישור למקור, מה שמבטיח שמשתמשים יכולים לאמת את המידע.

 ChatGPT : פלטפורמת  הבינה המלאכותית : ChatGPT הסיכום היה פחות ממצה  בהשוואה ל Perplexity .

 הזוכה: Perplexity על הקשר הישיר שלו למקורות הניתנים לאימות.

קישור למאמר המלא באנגלית


זיהוי יצירה וכתיבה של בינה מלאכותית , הדילמות והאפשרויות

 


מאת:
דוידסון און-ליין (טל  סוקולוב)

מחוללים המבוססים על בינה מלאכותית מייצרים תוכן הדומה באיכותו לפרי יצירתם של בני אנוש. התוכן הכתוב, התמונות, הסאונד והסרטונים שהמחוללים העדכניים ביותר מסוגלים לייצר מגיעים לאיכויות גבוהות יותר ויותר, וסקרים מראים שאנשים מתקשים להבחין במלאכותיות שלהם.

מחוללי הטקסט מאפשרים לתלמידי בית ספר ולסטודנטים בתארים מתקדמים לדלג על מטלות כתיבה או להפחית את העמל הכרוך בכתיבתן. מחוללים מסייעים למגוון גופים לנהל תקשורת כתובה עם לקוחות ומטופלים – לא בהכרח בשקיפות לגבי העובדה שהתקשורת אינה עם אדם, אלא עם בינה מלאכותית. מחוללי תמונות מייצרים תמונות אמנותיות הזוכות בפרסים. ואפילו בקהילה המדעית מתעורר החשש שחוקרים ישתמשו במחוללי תמונות כדי לזייף ממצאי ניסויים ולהשתחל באין מפריע לכתבי עת מדעיים. בכמה מהמקרים שהזכרנו כאן, השימוש בבינה מלאכותית הוא סוג של קיצור דרך הנמצא ב"תחום האפור", ואילו באחרים השימוש בתוצרים אמינים של בינה מלאכותית הוא כבר הונאה של ממש.

האיכות הגבוהה של תוצרי המחוללים מאלצת אותנו להתמודד עם אתגרים חדשים בתחום ההפצה של מידע כוזב ומציפה שאלות על הבעלוּת על יצירות שנעשו במחוללים ועל הלגיטימיות של הצגת יצירה כזו לצד יצירות אנושיות. כדי להעריך את היקף התופעה ולהתמודד עימה עלינו לדעת לזהות: מי עומד מאחורי התוכן, בינה אנושית או בינה מלאכותית?

לקריאה בהרחבה על הנושא, בכתבתה של טל סוקולוב  https://bit.ly/4jkbNWL

מקור המידע : דוידסון און-ליין (טל סוקולוב)

 

 

יום רביעי, 15 בינואר 2025

התעדכן מאגר הקישורים השימושי בנושאי ניהול ידע אישי

 


הנושא הפעם : ניהול ידע אישי וכלים דיגיטליים לארגון מידע אישי , מרבית הכלים השימושים לארגון ידע אישי נמצאים ברשימה . מתוכם אני עצמי משתמש הרבה בWAKLET וגם ב  Google keep

(Personal Information Management)  PIM  היא מיומנות הדורשת מאנשים לארגן ביעילות את המידע שברשותם על מנת לא לבזבז זמן יקר בחיפוש אחר מידע ולהשיג בצורה טובה יותר מטרות. ניהול יעיל ומאורגן של המידע יאפשר לאחסן, לאחזר, לשלוח, לקלוט, לסנכרן וכל מניפולציה אחרת של המידע.

בעידן הידע והטכנולוגיה המתקדמת קיים מידע רב בפורמטים שונים המצטברים במחשבו האישי של האדם. תמונות, מסמכים, עבודות, תכתובת דוא"ל, קישורים לאתרי אינטרנט, אנשי קשר, מצגות, רשומות, משימות, תזכורות, דיונים, מאמרים ועוד. ניהול מידע אישי היא פעילות שבה אדם שומר ומארגן את פריטי המידע שלו כדי לאחזר אותם בעצמו בזמן מאוחר יותר ( פרופסור עופר ברגמן , 2005 )  מידע אישי חודר לכל היבט בחיינו, זוהי מיומנות חשובה הדורשת מאנשים רבים לארגן ביעילות את המידע שברשותם.

 לרשימת הכלים הדיגיטליים   לניהול ידע  אישי  במק"ש שיטות מידע

         https://raindrop.io/salantami/a-13839991


 

יום שלישי, 14 בינואר 2025

עוזר המחקר האישי ג'ימיני של גוגל : הערכה מבחינה מידענית ומחקרית

 


בניגוד ל
-OpenAI, שעושה עניין גדול מכל תכונה חדשה, גוגל פשוט מבשלת בשקט יישומים ברקע ומוסיפה אלמנטים חדשים למוצרים קיימים שמקלים על השימוש.

ההצלחה של גוגל נובעת במידה רבה במאמץ ליישם את נקודות החוזק שלה באמצעות  Gemini Deep Research   

היישום החדש והמעמיק שזמין למשתמשי,  Gemini Advanced, הוא משהו כמו גרסת AI של עוזר מחקר אנושי. זהו יישום מתקדם מבוסס AI המפיק ממצאים טובים עבור שאלות קשות ורב-גוניות הדורשות הסבר.

לסקירה באתר ידע וסקרנות דיגיטלית




תובנות מהתנסות במודל הבינה המלאכותית GROK

  חברת  X.AI   של אילון מאסק פותחת מבערים חזק במירוץ נגד OpenAI   מודל גרוק 3 - שוחרר אתמול- לפי המבחנים הוא המודל החזק ...