בשבוע האחרון עבדתי במשימות איסוף מידע והבניית ידע עם שני כלים דיגיטליים מבוססי AI :
1. NotebookLM של גוגל
2. perplexity.ai – המנגנון של מרחבי הידע הנושאיים Pages : SPACES
רקע על כל אחד מהכלים :
1
NotebookLM של גוגל הוא כלי דיגיטלי מועיל של חברת גוגל, המאפשר להעלות לכל מחברת עד 50 מקורות מידע מסוגים שונים (קובצי PDF, קישורים, טקסט בחשבון החינמי, לקבל הסבר וסיכום של תוכנם, ולאחרונה גם איסוף מידע משלים של מקורות מידע איכותיים.
הפיצ'ר האחרון NotebookLM של גוגל הוא מפות חשיבה (Mind Maps ) פיצ'ר ויזואלי שיוצר את מפות החשיבה אוטומטית מתוך המסמכים שלכם. ויזואליזציה של המידע עם אפשרות לסדר, למקד ולהתאים את המפה –לכל מי שמנסה להבין נושא מורכב דרך התמונה הגדולה.
2.
הפיצ'ר של Perplexity Pages הוא תכונה חדשה שהופכת את ממשק הצ'אט AI המסורתי לסקירה שניתן לשתף או לפורמט סקירה בבלוג. יצירת דף מידע והבניית הידע היא קלה - המידע מחולק בצורה מסודרת למקטעים, עם מקורות רשומים מתחת לכל אחד מהם. אתה יכול בקלות להעתיק קישורים או תוכן מקטעים בודדים ואפילו להוסיף קטעים חדשים כדי להפוך את המאמר למקיף יותר. . חווית המשתמש היא מהשורה הראשונה.
• איכות: התוכן שנוצר באמצעות Pages הוא יחסית איכותי, ומבוסס על מידע אמין ( יש הפנייה למקור המידע ) .
אז מדוע , בסופו של דבר אני מעדיף לעבוד עם Perplexity Pages ?
נכון, כי ל NotebookLM של גוגל יש יכולות ניתוח מידע טובות יותר באמצעות מודל השפה מבוסס הבינה המלאכותית ג'ימיני , אבל השיקול העיקרי שלי כמידען וחוקר להעדיף את Perplexity Pages הוא חוויית המשתמש המעולה להבניית ידע שלו בהשוואה ל -NotebookLM של גוגל.
Perplexity Pages מאפשר לך להציג את המקורות עבור כל סעיף, ומבטיח שתמיד תוכל לעקוב אחר מקור המידע בחזרה להקשר המקורי שלו. אם אתה רואה מקור שאינו רלוונטי, אתה יכול להסיר אותו, והקטע ישוכתב מחדש ללא מקור זה.
בנוסף, אחד החלקים הטובים ביותר של Perplexity AI הוא שהוא מבין את זרימת השיח ומאפשר לכם לחדד את החיפוש שלכם או לשאול שאלות המשך לבהירות רבה יותר.
שאלתי משתמשים אחרים , בעיקר מתחום ההייטק וגם כמה מורות , ומתברר כי הם משתמשים הרבה יותר במנגנון של Perplexity Pages
לסיכום
מחברת המידע NotebookLM מצטיינת בניתוח ומחקר של מסמכים, בעוד Perplexity Spaces מציעה פונקציונליות רחבה ומעמיקה יותר עם שילוב של חיפוש מקורות מידע באינטרנט ויכולות של הבניית ידע שיטתית.
ראו גם :
Access to Perplexity Pages: How to Create and Read Articles
New in NotebookLM: Discover sources from around the web