חפש בבלוג זה

יום ראשון, 10 במרץ 2024

לקט מידעני מס' 16 , מרץ 2024


הלקט המידעני ה-16, כמו קודמיו, נועד להקנות לכם תמונת מצב מעודכנת של תחומי המידענות , ניהול התוכן , מנועי החיפוש והספריות והוא מבוסס על איסוף, זיקוק ותימצות של מאות מקורות מידע אחריהם אני עוקב קבוע..

היכן המידע של הלקטים הקודמים ? 

כל המידע המצטבר בלקטים התקופתיים מקוטלג ומתוייג בפורטל אינדקס הנושאים בתחומי המידענות וניהול התוכן באינטרנט  (קישור) 


בלקט הנוכחי :

    ·    מנועי חיפוש אלטרנטיביים לגוגל ( ד"ר יפה אהרוני)

·      Perplexity.ai -מנוע החיפוש מבוסס בינה מלאכותית : כמה שיפורים וחידושים

·      Perplexity.ai לעומת ChatGPT ( Karen William )         
·  קלוד עקף את GPT4.( אביתר אדרי,  מתי מריאנסקי )

·      התנסות בישום הבינה המלאכותית Gemini של גוגל בהשוואה ל- Copilot מבית מיקרוסופט ( עמי סלנט)

 



מנועי חיפוש אלטרנטיביים לגוגל

 

סקירה חדשה של ד"ר יפה אהרוני בבלוג המשובח שלה  "עולם המידע" information-world

כתבה שהתפרסמה ב -12 בפברואר 2024 בכתב העת  Searchengine journal   מונה 23 מנועי חיפוש שיכולים להוות אלטרנטיבה למנוע החיפוש של גוגל . מנועי חיפוש אלה מציעים יתרונות מובהקים על פני גוגל, כגון פרטיות משופרת, תוכן מיוחד, אלגוריתמים ייחודיים וחוויות משתמש מותאמות. מנועי החיפוש האלטרנטיביים מסווגים על פי הקטגוריות הבאות: מנועי חיפוש מופעלי בינה מלאכותית: על […]

לסקירה השיטתית  של ד"ר יפה אהרוני

https://tinyurl.com/364w2zur

   ראו גם

רשימת מנועי חיפוש וכלי חיפוש 2023: רשימה שימושית

  

Perplexity.ai מנוע החיפוש מבוסס בינה מלאכותית : כמה שיפורים וחידושים

Perplexity.ai מנוע החיפוש מבוסס בינה מלאכותית הרחיב לאחרונה את החשיפה למקורות מידע לנושאי החיפוש , ומעודד בכך יותר מחקר וכישורי חקר עצמאיים.

בין מקורות המידע שנוספו לכיסוי שלהם ניתן לציין את הפודקסטים .

נוסף גם צובר מידע ( אגרגטור) בשם   DICOVER   המציג את העדכונים השוטפים  והספרייה הצוברת  של החיפושים הקודמים גם היא השתפרה.



 ראו גם סקירה קודמת שלי :

מדוע התחלתי להשתמש בתוסף של בינה מלאכותית בשם Perplexity AI?



חווית המשתמש של Perplexity AI טובה יותר בהשוואה לכל יישומי החיפוש של בינה מלאכותית AI

כלים גנראטיביים רבים מבוססי AI מסייעים לקיצור תהליך חיפוש המידע. עם זאת, Perplexity בולט מול כלי AI למטרות חיפוש מובנה מכיוון שהוא תוכנן במיוחד לחיפוש מידע.

מקור : The UX of AI: Lessons from Perplexity

 

  גרסאות בחינם לעומת בתשלום

Perplexity.ai מציע גרסאות חינמיות וגם בתשלום. הגרסה החינמית מעניקה לכם גישה לתיבת החיפוש "שאל כל דבר", שבה תוכלו להזין את השאילתות שלכם ולקבל תגובות מבוססות טקסט עם ציטוטים רלוונטיים ממקורות כגון Wolfram Alpha, YouTube, Reddit וויקיפדיה. גרסה זו מאפשרת לכם להגדיר היטב את המיקוד של תחומי העניין שלכם על סמך תחומים ספציפיים.

עם זאת, אם אתם זקוקים מתקדמות יותר, הגרסה בתשלום זמינה בעלות של עשרים דולר לחודש או מאתיים דולר לשנה. עם הגרסה בתשלום, אתם מקבלים גישה ל-GPT4 ושימוש כמעט בלתי מוגבל ב-Co-Pilot, עוזר החיפוש האישי של מיקרוסופט אמצעות AI.

 Perplexity AI  עשויה להיות יריבה לא קלה מול גוגל  ( אם לא תירכש על ידי גוגל בהמשך , כצפוי ) במיוחד עבור אנשים עצלנים, Perplexity AI מציעה בדיוק את מה שאנחנו רוצים. אנחנו יכולים לקבל תשובה מסכמת אפילו בלי צורך ללחוץ על שום דבר. אנו אפילו יכולים לצפות בתשובת הטקסט ובתמונות זה לצד זה בפורמט נוח לתצוגה.

בנוסף, אחד החלקים הטובים ביותר של Perplexity AI  הוא שהוא מבין את זרימת השיח ומאפשר לכם לחדד את החיפוש שלכם או לשאול שאלות המשך לבהירות רבה יותר.

מקור


 Perplexity.ai לעומת ChatGPT

Perplexity.ai vs ChatGPT: Factual Accuracy

 

Perplexity.ai שואב את מקורות המידע ממגוון דפי האינטרנט המעודכנים באינטרנט, כולל וולפראם אלפא ומאגרי מידע אקדמיים. לכן , הוא יכול לספק את המענה המדויק והמעודכן ביותר לשאילתה שלכם, לאמת את המידע ולצלול עמוק יותר לתוך הנושא.

מצד שני, ChatGPT תלוי במערך הנתונים העצום של קוד וטקסט שנגזרו מהאינטרנט במשך כמה שנים, ומציע , לעתים, מידע לא מדויק ומיושן.

Perplexity.ai  כמנוע חיפוש נשאר אופציה טובה יותר אם אתם מכוונים למידע עובדתי מכיוון שהוא שואב נתונים מדויקים ועדכניים, מה שמבטיח שאתם יכולים לגשת לנתונים העדכניים יותר ממה שמציע ChatGPT.

למרות ש-ChatGPT לא מביא את מקור המידע, התשובות לשאילתות מרתקות ואטרקטיביות יותר. זה תלוי בכם אם הדרישות שלכם הן קבלת מידע ממשי  ומדוייק או מכוונות למידע מרתק ומעובד היטב.

מקור וקרדיט : Karen William

  

הייחודיות של מערכת איחזור המידע אצל Perplexity.ai

Retrieval-augmented generation, or (RAG), is one pillar of the company’s efforts. Invented by researchers at Meta, the University of London, and New York University, RAG pairs generative AI with a “retriever” that can find and then reference specific data from a vector database, which is passed to the “generator” to produce a response.

מקור



קלוד עקף את GPT4.


 מאת:

Matty Mariansky, מנהל קבוצת הפייסבוק עליית המכונות

  קלוד עקף את GPT4. אם אתם רוצים לשוחח עם המודל הטוב ביותר, הרי שעכשיו כנראה שזה קלוד החדש בתשלום (עשרים דולר כמקובל). נראה שגם העברית שלו השתפרה...

אבל בכל מקרה, שימו לב שאפילו הקלוד החינמי עוקף את GPT4 פה ושם, ונותן לו פייט, אז אם אתם משלמים על GPT, יש מצב שאתם פראיירים החל מהבוקר.

ומן הסתם, סם אלטמן רואה את זה עכשיו, לוחץ על כפתור נסתר בשולחן שלו ואומר בנחת Release the hounds, ככה שבטח נראה איזה GPT חזק יותר בקרוב כובש שוב את מקומו בראש הטבלה.

לינק לקלוד   https://claude.ai

 

קלוד 3 כבר פה: כל מה שצריך לדעת על המודלים החדשים של אנטרופיק

 בשקט בשקט אנטרופיק (anthropic) משחררת את המודל החזק ביותר שלה עד כה: claude 3 (קלוד 3) ואנחנו מרוויחים שדרוג ל-LLM (מודל שפה גדול) שכבר היה אהוב בגרסתו החינמית, ועכשיו הופך עוצמתי, חכם, ורסטילי ומדויק אף יותר!

 למאמר של אביתר אדרי

https://tinyurl.com/4au89c3u

 

סקירה חדשה שלי

התנסות בישום הבינה המלאכותית Gemini של גוגל בהשוואה ל- Copilot מבית מיקרוסופט

 

 


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

תוסף Ask R Discovery החדש עבור ChatGPT,

    הרצתי שאילתה   באמצעות Ask R Discovery באחד מנושאי המחקר הוותיקים שלי ( דפוסי שימוש ושביעות רצון של סטודנטים בפלטפורמות LMS  ) . הממצ...