חפש בבלוג זה

יום חמישי, 12 במאי 2022

רשתות חברתיות : תמונת מצב – מאי 2022 ( גרסה מס' 2 )

 

 


עיקרי דברים

·     ניכרת המשך הירידה בטווח החשיפה האורגני בפוסטים בעיקר בפייסבוק,  מעט מאד משתמשים ועוקבים רואים את הפוסטים שלכם בדפים ובקבוצות הפייסבוק . החשיפה האורגנית בקבוצות הפייסבוק נמוכה מאד כיום.

 

·     שיעור המעורבות בפוסטים של פייסבוק ירד ב17% בשנה האחרונה , אבל שיעור המעורבות בפוסטים של אינסטגרם נותר יציב. 

·       רילז - מוצר הסרטונים הקצרים שהושק באינסטגרם ופייסבוק, ומדמה את הסרטונים בטיקטוק. רילז מהווה כבר יותר מ-20% מהזמן שאנשים מבלים באינסטגרם, ווידאו בכלל מהווה 50% מהזמן שאנשים מבלים בפייסבוק, וגם שם השימוש ברילז צומח במהרה.

 

·     החודש קיבלנו את ההודעה שתכונת התצוגה הכרונולוגית חזרה לאינסטגרם... אבל רק למשתמשים שרוצים זאת.

 

·     ההתפתחות של רשת לינקדאין של מיקרוסופט היא המרשימה ביותר . החשיפה האורגנית לפוסטים בפיד וגם בקבוצות היא גבוהה ביותר.

 

·     בשנה האחרונה רואים  בלינקאדין יותר ויותר פוסטים של מידע מקצועי ולא רק פוסטים של הצעות עבודה וחיפושי עבודה. גידול של 22% בכמות המפגשים שנוצרו בתוך הפלטפורמה. 

·        טוויטר מנסה כעת את התכונות החדשות של קהילות טוויטר בכמה מדינות תחילה  לפני שהיישום ייכנס לתוקף בכל טוויטר  ברחבי העולם .  טוויטר השיקה השבוע מספר פיצ'רים חדשים עבור פלטפורמת  Spaces האודיו החי שלה.

·        מה הקסם של טלגרם? "המפתחים הרוסים הבינו ששירות להעברת הודעות כבר יש בשוק ואנשים רוצים גם ליצור קהילה מסביב לזה וממש רשת חברתית", 

·        "טלגרם מכניסה יותר פיצ'רים של רשת חברתית, וכך עונה על צורך נוכח מאוד של המשתמשים".  

 טיק טוק : כעת יכולים היוצרים להעלות סרטונים של עד 10 דקות, זאת פחות משנה לאחר שביולי 2021 האריכה פלטפורמת הווידיאו את הזמן המרבי של הסרטונים מ-60 שניות לשלוש דקות.

  


הקדמה

אני ממשיך להשתמש ברשתות החברתיות וגם לחקור את המאפיינים והשינויים בהם לאורך שנים ובסקירה שלפניכם מנסה להציג את הממצאים שליקטתי לאחרונה .

כמידען , אני  עוקב כבר 12 שנים אחרי מצב הרשתות החברתיות .

האפקטיביות של הפצת תכנים מקצועיים ברשתות חברתיות היא נמוכה למדי , במיוחד בפייסבוק. עדיין הניוזלטרים הוותיקים והבלוגים אפקטיביים יותר להפצת מידע מקצועי כי הם מגיעים ל20 עד 30 אחוז מן המשתמשים בהשוואה ל4- 8 אחוזים ברשתות חברתיות .

ככל שכמות המשתמשים ברשתות החברתיות גדלה כך פחות אנשים רואים את הפוסט שכתבתם והפצתם.

 

אין להבין מסקירה זו כי פעילות ברשתות חברתיות היא מיותרת , להפך , אבל בהחלט יש להכיר בכך כי לרשתות החברתיות מגבלות מבחינת הגעה והפצה למעגלים נרחבים והולמים של משתמשים סקרנים.

 

פייסבוק

טווח החשיפה האורגני של דפים נושאיים ועסקיים וקבוצות בפייסבוק  בפייסבוק ירד משמעותית בחודשיים האחרונים.  כל זה הודות לשינויים באלגוריתם של פייסבוק.

מנכ"ל פייסבוק, מארק צוקרברג, הודיע לאחרונה שהם מיישמים אלגוריתם חדש שייתן עדיפות לפוסטים של בני משפחה וחברים על פני תוכן ציבורי מדפים עסקיים ודפי נושא . זה השפיע על הרבה דפים וגם על קבוצות פייסבוק ואת ההשפעה הגדולה ביותר ניתן לראות עם הירידה בטווח  החשיפה האורגני בפוסטים. כלומר , מעט מאד משתמשים ועוקבים רואים את הפוסטים שלכם בדפים ובקבוצות הפייסבוק

על מנת לספק חוויה טובה יותר למשתמשים, פייסבוק החליטה שחשוב יותר להציג תוכן מחברים ובני משפחה בעדכוני חדשות מאשר חדשות מדפים עסקיים וקבוצות . ליתר דיוק, האלגוריתם של פייסבוק  מציג  בעיקר פוסטים שמעודדים מעורבות או שיחות שאנשים יכולים להתחבר אליהן.

מקור

מקור 2 : Average engagement rate with brand posts on Facebook in 2021, by vertical

חשיפה אורגנית היא כמות הגולשים שנחשפו לפוסט שלך מבלי שהשקעת בכך כסף. כלומר זוהי החשיפה הטבעית של פייסבוק.

בעבר החשיפה האורגנית הייתה רחבה למדי, אולם כיום בעמודים סטנדרטיים ובפוסטים סטנדרטיים היא תהיה בסביבות 4% בלבד מכלל האוהדים בעמוד פייסבוק  וגם בקבוצות פייסבוק

עדכון התכנים והפוסטים בפייסבוק אינו עדכון "מפל" (waterfall feed) כמו טוויטר, שבו הפוסטים האחרונים מוצגים בראש, וכל הפוסטים מכל מי שאתה עוקב אחריהם מוצגים בסדר כרונולוגי.

מקור

 


בעיית היקף ההפצה בפייסבוק נותרה בעינה

כשאתם מייצרים פוסט ומפיצים אותו ברשת החברתית , פייסבוק חושפת אותו לאחוז קטן מהחברים או העוקבים שלכם (אוכלוסיית המדגם) כדי לבדוק את טיבו. בהתאם לתגובה שלהם המערכת מחליטה אם להמשיך לחשוף אותו לאנשים נוספים. אם הפוסט יצר אינטראקציה גבוהה באוכלוסיית המדגם, המערכת תמשיך לחשוף אותו לאוכלוסייה נוספת. זאת הדרך שפייסבוק ממיינת תוכן לדרגות איכות.

התוצאה של מיבדקים אלו פירושה שהתכנים שהפצתם כפייסבוק מגיעים ל6%-4% מהעוקבים שלכם . זה בהחלט נתון נמוך למדי .

 

הירידה בשיעור החשיפה לפוסטים בפייסבוק לעומת אינסטגרם

Facebook
• 
2012 – 16%
• 
2022 – 6%

Instagram
• 
2022 – 16%
• 
2020 – 25%

 

מקור

שיעור המעורבות בפוסטים של פייסבוק ירד ב17% בשנה האחרונה , אבל שיעור המעורבות בפוסטים של אינסטגרם נותר יציב :

Median Facebook post interactions (likes, comments, shares) per 1K impressions was 5.4, representing a 17% drop YoY. On the other hand, median Instagram post interactions remained relatively stable over the past year, reaching 32.3 in Q1 2022.

Source

 

The average engagement rate per Facebook post is 0.27%

In a 2020 study, it was found that the average engagement rate per Facebook post across all industries was 0.27%.

 מקור

  


"בשבועות האחרונים, התחלתי להבחין בנוכחות מוגברת בניוזפיד של אייטמים לא אורגניים, כלומר לא פוסטים מחברי פייסבוק או מעמודים שאני עוקב אחריהם, אלא פרסומות והמצאה חדשה יחסית של הרשת החברתית – פוסטים מומלצים מעמודים אחרים שאמורים להתאים להעדפות שלנו, ושפייסבוק מכנה Suggested for you.

בפוסטים שבראש הפיד, אלו שהחשיפה שלהם היא הגדולה ביותר, כמעט מחצית מהפוסטים הם תכנים שלא ביקשתי ושבדרך כלל עניין לי שום ענייין בהם..

התוצאה היא, במקרה שלי לפחות, פחות זמן בפייסבוק. המיאוס שלי כבר כל כך גדול, שאני סוגר את האפליקציה ברגע שמגיעה ההמלצה האלגוריתמית הראשונה, לרוב פחות מ-10 פוסטים, וגם נכנס לאפליקציה בתדירות נמוכה יותר. Screen Time באייפון מאשר את זה – אם בעבר היתה פייסבוק האפליקציה החברתית עם היקף השימוש הגדול ביותר, עתה היא כמעט תמיד שנייה לטוויטר, בימים מסוימים בהפרש ניכר ממנה."

מקור

מטא (פייסבוק ) ממשיכה לנסות להידמות לטיקטוק, ולאמץ את מה שעובד עבור מתחרתה הגדולה. צוקרברג התייחס לרילז - מוצר הסרטונים הקצרים שהושק באינסטגרם ופייסבוק, ומדמה את הסרטונים בטיקטוק. לדבריו, רילז מהווה כבר יותר מ-20% מהזמן שאנשים מבלים באינסטגרם, ווידאו בכלל מהווה 50% מהזמן שאנשים מבלים בפייסבוק, וגם שם השימוש ברילז צומח במהרה.

בנוסף, צוקרברג התייחס להתמקדות החברה בפיתוח המלצות מבוססות בינה מלאכותית, כך שהפיד שלנו יכיל יותר ויותר מאלה, בדומה למודל הפיד של טיקטוק. "היכולת להמליץ באופן מדויק על תוכן שמגיע מכל העולם, אחריו אתה לא עוקב באופן ישיר, פותחת כמות גדולה של סרטונים ופוסטים מעניינים ושימושיים שאחרת אולי היית מפספס. בעתיד, אני חושב שאנשים יפנו באופן גובר למנועי גילוי מבוססי בינה מלאכותית כדי שיבדרו אותם, ילמדו אותם דברים ויחברו אותם לאנשים שחולקים איתם תחומי עניין". זאת למרות שאינסטגרם הוסיפה לאחרונה אפשרות של פיד כרונולוגי, בעקבות ביקורת גוברת על מודל ההמלצות האלגוריתמי.

 

מקור


 אינסטגרם

באינסטגרם כל מנגנון התגיות נעשה יותר קל לביצוע . ניתן להוסיף ולמצוא תגיות נושא בצורה קלה יותר  והחיפוש  באינסטגרם מבוסס אך ורק על תגיות נושא.

הפיד הכרונולוגי חזר לאינסטגרם

החודש קיבלנו את ההודעה שתכונת התצוגה הכרונולוגית חזרה לאינסטגרם... אבל רק למשתמשים שרוצים זאת.

תצוגת העדכון הכרונולוגי מציגה תוכן של משתמשים מחשבונות שהם עוקבים אחריהם בסדר כרונולוגי. הוא אינו משתמש באלגוריתם הכולל של הפלטפורמה שלוקח בחשבון העדפות והתנהגויות של משתמשים בעת סידור תוכן בעדכונים.



לאחר העדכון, משתמשים יכולים לצפות בפיד "עוקבים" כדי לראות פוסטים מחשבונות שהם עוקבים אחריהם בסדר כרונולוגי. אם תבחרו "מועדפים", תראו תוכן של משתמשים שאתה מחשיבים כמועדפים שלכם .

הפיד הראשי, לעומת זאת, ממשיך להשתמש באותו אלגוריתם בסיסי שמתעדף את מה שהמשתמשים עסקו בו בעבר.

מקור

 



לינקדין

ההתפתחות של רשת לינקדאין של מיקרוסופט היא המרשימה ביותר . החשיפה האורגנית לפוסטים בפיד וגם בקבוצות היא גבוהה ביותר ומגיעה לטווח שבין 60-70 אחוז חשיפה אורגנית . האלגוריתם של לינקאדין , שחלקו מפותח כיום בישראל,  יודע להתאים היטב את הפוסטים והמידע לפרופיל ההתעניינות של כל משתמש  בבפיד וגם בקבוצות .  בשנה האחרונה רואים יותר ויותר פוסטים של מידע מקצועי ולא רק  פוסטים של הצעות עבודה וחיפושי עבודה ( הנה לדוגמא הפיד שלי  בלינקאדין ) .

קבוצת הלמידה מרחוק שהקמתי בלינקאדין

 

השיפורים האחרונים בלינקאדין כפי שהציג אותן מנהל הפיתוח הראשי , תומר כהן ( קישור)

 

לינקדאין נהנית מהכנסה שנתית של 3.44 מיליארד דולר וזאת תודות לרמות שיא של מעורבות משתמשים. הפעילות ברשת עלו ב-22% ברבעון, מה שמדגיש את העלייה המתמדת שנמשכת כבר שמונה רבעונים ברציפות.

810  מיליון חברים

לינקדאין לא שיתפה במידע ספציפי על סך החברים בלינקדאין אך היא כן הצביעה על גידול של 22% בכמות המפגשים שנוצרו בתוך הפלטפורמה (גדילה זהה לפעילות ברשת). מיקרוסופט אומרת כי העוצמה של ההכנסות שלה היא תוצאה של ביקוש מוגבר להצעות הטאלנט שלה וזאת בהתאם לשוק העבודה החזק.

ה-Marketing Solutions מספק ביצועים טובים כשיותר עסקים מנצלים את המעורבות המוגברת ברשת. לינקדאין מתכוונת להתמקד ברבעון הקרוב בהוספת כלים שיעזרו ליוצרים ולגולשים למקסם את ההזדמנויות שלהם



עבודה מהבית השפיעה לחיוב על לינקדאין

המעבר לעבודה מהבית האיץ את השימוש בלינקדאין אשר מספקת לעובדים הזדמנויות חדשות. הפלטפורמה מאפשרת למשתמשים להציג את היכולות המקצועיות שלהם ובמקביל עוזרת למעסיקים למצוא את ההתאמה הטובה ביותר עבור תפקידים שונים וזאת באמצעות כלי משאבי האנוש המתפתח.

לינקדאין הוסיפה אפשרויות חדשות לניתוח ווידאו פרופיל וזאת יחד עם שיפורים נוספים עבור רישומי שירותים לפרילנסרים. בנוסף, היא השיקה לאחרונה את הכלי ‘Career Pathfinder’ שמדגיש את המיומנויות ואת ההזדמנויות של ההכשרה. הכלי משיג תובנות מקצועיות שעוזר למשתמשים.

מקור וקרדיט: אסקפאוול

טוויטר

אלגוריתם ההמלצות של יוטיוב נחשב לאחד המתוחכמים והיעילים בשוק. הוא לוקח בחשבון שורה של משתנים – כולל קליקים, זמני צפייה, לייקים ודיסלייקים, תגובות וגם איכות הצפייה עצמה.

נכון לעכשיו, ציר הזמן של טוויטר מדגיש את הציוצים המובילים ש"החמצת " בזמן שהיית בחוץ. טוויטר מציגה במשולב  גם ציוצים מחשבונות שהמשתמש כבר עוקב אחריהם-בסדר כרונולוגי הפוך.

מקדם היעילות הגבוה של טוויטר נובע מכך שפוסטים של חברים בטוויטר יראו  , לעתים את הציוצים שלך, גם אם הם לא עוקבים אחריך בעצמם.

מקור


 


 

קהילות טוויטר , אנחנו כבר משתמשים בקבוצות פייסבוק ולינקדאין, במה זה שונה?

 הנחת המוצא של קהילות טוויטר המתוכננות היא לאחד אנשים לגבי זרמי שיחות ומידע מקצועי שכבר מתרחשים. מה שאומר שקהילות וזרמים של  אנשי מקצוע ניתנים לזיהוי תחת האשטאגים רלוונטיים בטוויטר . בשימוש נכון, קהילות טוויטר עשויות להיות אינטגרליות לגילוי חברים מקצועים  חדשים ברשת ולהפגין סמכות מקצועית ודעה בנושאי עניין שמעניינים אותך .

טוויטר מנסה כעת את התכונות החדשות של קהילות טוויטר בכמה מדינות תחילה  לפני שהיישום ייכנס לתוקף בכל טוויטר  ברחבי העולם .

טוויטר מבטיחה שילוב של נושאים מתויגים עם אינטראקציה קבוצתית סגורה, יישום ממוקד דיון הפתוח לדעות ולידע בסביבת מומחים. ואנשי מקצוע ,  זה עשוי להיות בעל ערך רב עבור מגזר החברות/תאגידים ככלי לאחד אנשי מקצוע במרחב 'בטוח' לחלוק דעות וידע מקצועי ולספק תובנות  לגבי האופן בו החברים רואים את  ענפי התעשייה והעולם המקצועי  אליו הם שייכים ובכך לתרום לידע המקצועי של חברי הקבוצה .

אנשי הפיתוח של טוויטר משפרים עם כיוונון נכון  את האלגוריתם החדש לקהילות  טוויטר על מנת שיוכל להפיץ את המידע בקבוצה לכל חבר קבוצה בהתאם לפרופיל המקצועי שלו .  

 

טוויטר השיקה השבוע מספר פיצ'רים חדשים עבור פלטפורמת  Spaces האודיו החי שלה. ענקית המדיה החברתית מעניקה למארחים ולמארחים שותפים ב-iOS וב-Android גישה לניתוחים על המרחבים שלהם. לדוגמה, מארחים ומארחים שותפים יכולים כעת לקבל מידע על מספר המאזינים בשידור חי הכולל את השידור, כמה פעמים הוא הושמע מחדש וכמה אנשים דיברו במהלךמיפגש האודיו  של Spaces.

תכונת הניתוח החדשה הוצגה לראשונה כבדיקה הזמינה למספר נבחר של מארחים במרץ, אך כעת זמינה לכל המארחים והמארחים המשותפים בפלטפורמה. גישה לניתוחים תקל על המארחים לתכנן את תוכן האודיו שלהם ולראות לכמה אנשים הם מגיעים.

מקור

עוד מאפיין פוטנציאלי בעתיד של טוויטר הוא אלגוריתמים בקוד פתוח. בתיאוריה, זה מאפשר למומחים להציץ לתוך הקוד שקובע מה רואים המשתמשים, ומה מודגש או נדחק הצידה - משהו שכל הרשתות החברתיות הגדולות בינתיים סירבו לעשות. מאסק אמר בריאיון בכנס של ארגון טד החודש שהמטרה היא להבטיח למשתמשים ש"אין שום מניפולציה מאחורי הקלעים, בין אם אלגוריתמית או ידנית".

כדי להבין איך טוויטר עם קוד פתוח והפרדה בין התוכן והאלגוריתמים יכולה לעבוד, כדאי להסתכל על מסטודון, תוכנת קוד פתוח חינמית לכתיבת חיקויים של טוויטר שדומים למה שהמייסד השותף של טוויטר והמנכ"ל לשעבר ג'ק דורסי הציעו שוב ושוב לגבי טוויטר.

הוגו גמיירו, מפתח המבוסס בעיר הפורטוגזית הקטנה והציורית לאיריה, התחיל את אחד השירותים הראשונים שנבנו עם מסטודון לפני חמש שנים, Mastohost, המאפשר בקלות יחסית כמעט לכל אדם להקים רשת חברתית דמוית טוויטר משלו על ידי שימוש בתוכנת הקוד הפתוח שנמצאת בבסיס המערכת.

התוצאות היו חיוביות בסך הכל, הוא אומר, והשירות שלו כיום מארח כמעט 800 רשתות חברתיות הפועלות על המנוע של מסטודון, כל אחת מהן דומה לטוויטר קטן, וגודלן משתנה בין כמה עשרות משתמשים ל־20 אלף. גמיירו גובה תשלום חודשי על שירות ההוסטינג שלו, בדומה למודל העסקי של שירותי הוסטינג אחרים באינטרנט, החל בוורדפרס וכלה בכמה משירותי הענן של אמזון.

בעוד שמסטודון קטנטנה לעומת טוויטר, הטוענת שיש לה 217 מיליון משתמשים יומיים והציגה בשנה שעברה הכנסה של 5.1 מיליארד דולר, הניסיון של החברה במדיניות תוכן יכול להיות שיעור למאסק, במידה ויחליט למלא את הבטחתו להרשות כל סוג ביטוי בפלטפורמה שאינו בלתי חוקי.

מקור

 


טלגרם

בלי אלגוריתם ובלי פרסומות: טלגרם רוצה להיות האנטיתזה של פייסבוק

ברוסיה היא בין הפלטפורמות היחידות שמותרות לשימוש, בארה"ב היא אהובה על ידי הימין הקיצוני, ובקורונה היא שימשה לתעמולת מתנגדי החיסונים • טלגרם כבר מזמן לא רק אפליקציית מסרים, ושואפת להפוך לרשת חברתית של ממש • האם הפתיחות לתוכן בלתי מסונן תאפשר לה להתחרות בפייסבוק, ואיך תשפיע הרכישה של טוויטר בידי אילון מאסק, שהכריז שיהפוך אותה לבירת חופש הביטוי?

טלגרם, שמונה היום יותר ממיליארד משתמשים (כך לפי הערכת חברת Sensor Tower), הפכה במהלך השנים ליצור כלאיים שכזה: מצד אחד אפליקציה להעברת מסרים, מצד שני רשת חברתית - משתמשים יכולים להצטרף לערוצים ציבוריים או פרטיים בה, שעוסקים בתחומי עניין המשותפים להם, שם הם יכולים לעשות לייקים, להגיב להודעות ואף לשתף אותן.

עם זאת, בניגוד לפייסבוק, טוויטר ודומותיהן, בטלגרם אין פרסום ממוקד או פיד אלגוריתמי ואין פרסום מותאם על סמך נתוני משתמשים. מה שכן, לאחרונה החליטה החברה לאפשר לערוצים גדולים לפרסם פוסטים ממומנים ולהציע תוכן בתשלום. מלבד זאת, כאמור, היא אינה חוסמת תכנים - למעט פורנו או עידוד אלימות - וכל מי שרוצה יכול להיות פעיל בה, ללא קשר לדעותיו הפוליטיות, לאג'נדה או לאידיאולוגיה שלו.

"טלגרם נמצאת על איזה רצף", מסביר ד"ר יעבץ, "היא האפליקציה האניגמטית מכולן. קשה מאוד למקום אותה בסקאלה אל מול האפליקציות האחרות. זו הפלטפורמה היחידה שמשמשת מצד אחד גופי פשע, מאפיה וארגוני פשיעה ומצד אחר ממשלות, מנהיגים פוליטיים וגופים ממשלתיים. בסגר הראשון ערכנו מחקר וראינו בישראל שטלגרם הייתה מקור המידע השני בתחום הקורונה. אנשים העדיפו לשאוב ממנה את המידע".


מה הקסם של טלגרם? "המפתחים הרוסים הבינו ששירות להעברת הודעות כבר יש בשוק ואנשים רוצים גם ליצור קהילה מסביב לזה וממש רשת חברתית", אומרת פרופ' רננה פרס, חוקרת רשתות חברתיות וסגנית הדקאן בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית.

החוויה שפרופ' פרס מדברת עליה היא חוויית All in One. "טלגרם מכניסה יותר פיצ'רים של רשת חברתית, וכך עונה על צורך נוכח מאוד של המשתמשים". במקום להעביר את הפרטים על ההפגנה בפייסבוק למשל, בטלגרם אפשר ממש לתכנן אותה בתוך האפליקציה. יש בה ערוצים, ולא רק קבוצות, שמאפשרים לעקוב אחרי מי שרוצים, אפשר לשתף תגובות, לעשות לייקים, אימוג'ים.

כך, אפשר לראות בבירור שטלגרם מעוניינת להביא את חוויית הרשת החברתית. אבל דורוב לא רוצה להיות מארק צוקרברג, הוא רוצה לאפשר חופש ביטוי רחב ככל הניתן. עכשיו צריך לראות אם הציבור ילך אחריו ויאפשר לטלגרם לצבור מספר משתמשים שיהפכו אותה למתחרה הגונה.

מקור : נבו טרבלסי, עיתון גלובס

 פינטרסט

למרות שפייסבוק הוא פלטפורמת המדיה החברתית הפופולרית ביותר בכל יבשת, הוא ניצב בפני תחרות קשה ביותר בצפון אמריקה, שם זוכה Pinterest  ב-30.42% מהמשתמשים.

מקור

 

אפליקציה חדשה של פינטרסט (Pinterest), רשת שיתוף התמונות, הכוללת פיצ'רים שונים של קניות, הושקה על פלטפורמת ווקומרס. שיתוף הפעולה הזה מאפשר לבעלי אתרי מכירות, המשתמשים בווקומרס, להפוך את קטלוג החנות שלהם לקטלוג תמונות בפינטרסט, דרכו אפשר לקנות את המוצרים. כל מוצר בקטלוג של החנות שלכם יכול להפוך לתמונה שאפשר לנעוץ (Pin) בפינטרסט, והאפליקציה מעדכנת אוטומטית את פרטי המוצר, כמו מחיר וזמינות במלאי.

מקור

פינטרסט מתרחבת עם כלים חדשים ליוצרים

פינטרסט מציגה כלי חדש בשם Idea Pins. הכלי מיועד ליוצרים אשר רוצים לשתף את הסיפורים שלהם באמצעות וידאו, מוסיקה ועם כלי עריכה יצירתיים.

הכלי החדש נראה כמו שילוב של כלים המוכרים באפליקציות אחרות והוא יאפשר ליוצרים להקליט ולערוך קטעי וידאו יצירתיים המכילים עד 20 עמודי תוכן. כל זאת תוך שימוש בכלים כמו הקלטה קולית, שימוש במוזיקת רקע ויצירת מעברים ואלמנטים אינטראקטיביים אחרים.

מקור

 

 טיק טוק

טיקטוק,  שבבעלות תאגיד האינטרנט הסיני בייט-דאנס (ByteDance), תאפשר ליוצרים לפרסם סרטונים ארוכים יותר, בדומה  למתחרותיה יו-טיובפייסבוק ואינסטגרם שבזמנו חיקו אותה כשהוסיפו אפשרויות לסרטוני וידיאו קצרים. נראה שהחברה להוטה ליצור דרכים כדי להשאיר את הצופים בפלטפורמה שלה לפרקי זמן ארוכים יותר.

כעת יכולים היוצרים להעלות סרטונים של עד 10 דקות, זאת פחות משנה לאחר שביולי 2021 האריכה פלטפורמת הווידיאו את הזמן המרבי של הסרטונים מ-60 שניות לשלוש דקות.



אחד הגורמים להצלחה המסחררת של טיק-טוק – עם יותר ממיליארד משתמשים פעילים מדי חודש – היה זרם סרטוני הווידיאו הקצרצרים, באורך של עד דקה, שהותאמו לנושאי העניין של המשתמשים באמצעות אלגוריתמים ייחודיים.

אם בעבר פלשו המתחרות לטריטוריה שלה כשהוסיפו את אפשרויות הסרטונים הקצרים, כעת טיק-טוק פולשת לטריטוריה שלהן ומנסה למשוך אליה יוצרים וצופים.

מקור

הסרטונים בטיק-טוק מתארכים לעד 10 דקות - - אנשים ומחשבים

 

במסגרת עדכון ההגדרות של הרשת החברתית טיק טוק , חשבונות בגילאי 13-15 לא יקבלו התראות פוש מהשעה 21:00 ואילך, ובחשבונות בגילאי 16-17 יושבתו הודעות פוש החל מהשעה 22:00

כמו כן, הוגבלו ההודעות הישירות לחשבונות של משתמשים בגילאי 16 ומטה, ואפשרות ל"צימוד משפחתי", שאמור לתת שליטה רחבה יותר להורים.

טיקטוק הכריזה על הקמת מרכז בטיחות בעברית, שידריך הורים להשתמש בכלים אותם היא הציגה בעבר לצמצום תופעת הבריונות ברשת. זאת ועוד, העדכון לחשבונות בגילאים 17-13, יכלול העברת מצב שליחת ההודעות הפרטיות ל"אף אחד" כברירת מחדל. כלומר, כדי לשלוח הודעות לאחרים הם יצטרכו לעבור באופן פעיל לאפשרות שיתוף אחרת. חשבונות קיימים יקבלו הודעה שתבקש מהם לבדוק ולאשר את הגדרות הפרטיות שלהם בפעם הבאה שהם משתמשים במאפיין. עדכונים אלה מתווספים להגנות הקיימות על הודעות כגון השבתת שליחת תמונות או סרטונים והשבתת הודעות עבור חשבונות מתחת לגיל 16.

מקור

 

ראו גם :

TikTok is reportedly testing a 'Watch History' feature | Mashable

 


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

התעדכן מאגר הקישורים השימושי "חיפוש מידע : שיטות "

  בסדרת מאגרי המק"ש ( מאגר קישורים שימושי)  שאני בונה באינטרנט מזה שנתיים , התעדכן היום מאגר המק"ש חיפוש מידע : שיטות . נוספו כ40...